Vijesti RS i matica

Vučić i Bocan-Harčenko: Srbija i Rusija povezuju međusobno razumevanje i duboko poverenje

RAZGOVARALI I O POSETI MEDVEDEVA POVODOM 75-GODIŠNJICE OSLOBAĐANJA BEOGRADA

PREDSJEDNIK Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka, sa kojim je razgovarao o organizaciji posjete ruskog premijera Dmitrija Medvedeva i zajedničkom obilježavanju značajnog jubileja – 75 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu.

Predsjednik Vučić je istakao da će, osim podsećanja na slavnu slobodarsku tradiciju dvaju naroda, posjeta premijera Medvedeva značiti korak više u širenju bilateralne saradnje, jer se očekuje potpisivanje novih međudržavnih dokumenata.

Predsjednik Vučić je izrazio zahvalnost za poruku podrške državnim i nacionalnim interesima naše zemlje, koju mu je prenio šef ruske diplomatije Lavrov, tokom sastanka u Njujorku prošle sedmice.

„To pokazuje da između Srbije i Rusije vladaju odnosi međusobnog razumevanja i dubokog poverenja, što je rezultat intenzivnog političkog dijaloga”, saglasili su se dvojica sagovornika, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsjednika Republike.

Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su razgovarali i o regionalnoj situaciji, izrazivši nadu da će na Zapadnom Balkanu biti sačuvani mir i stabilnost, prenosi Tanjug.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar