Вијести РС и матица

Вучић са копредсједавајућим Српског кокуса у Конгресу САД Тедом Поом

КОНГРЕСМЕН ОБЕЋАО ДА ЋЕ ПОНОВО ПРЕНИЈЕТИ ПОЗИВ ДОНАЛДУ ТРАМПУ ДА ПОСЈЕТИ СРБИЈУ

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић је данас на састанку с конгресменом Тедом Поом, копредсједавајућим Српског кокуса у Конгресу САД, „изразио задовољство што актуелна америчка администрација остаје отворена и спремна да размотри све приједлоге како би се искористила постојећа прилика за постизање компромиса“ о питању Косова кроз дијалог Београда и Приштине.

Служба председника Републике за сарадњу с медијима је саопштила да је конгресмен „подржао став да Београду и Приштини треба пружити простор и време да постигну међусобни договор“.

Вучић је Поу захвалио на дугогодишњем ангажовању у Српском кокусу који је помогао јачању билатералних односа Србије и САД, као и бољем разумијевању ставова и политике Србије у америчкој администрацији.

„Као пример озбиљног приступа ситуацији на Западном Балкану, који је од помоћи за све у региону“, Вучић је „посебно истакао писмо које је конгресмен По, са седморицом колега из америчког Конгреса, прије четири дана упутио државном секретару Помпеу“.

У саопштењу пише да је Вучић на састанку с конгресменом „захвалио за подршку САД европском путу Србије“.

Рекао је и да „постоје велике могућности за унапређење сарадње двеју земаља, констатујући да се повећава број америчких инвестиција на српском тржишту и истичући да се сарадња проширује и на област инфраструктуре“.

Конгресмен је рекао да „у Конгресу САД јача интерес за Србију, јер је све више људи види као земљу партнера“, пише у саопштењу.

Он је истакао да ће „предстојеће обиљежавање стогодишњице завршетка Првог свјетског рата бити прилика да се у Америци покаже поштовање за историјско савезништво са Србијом“.

Конгресмен је рекао и да је лично пренио позив предсједника Вучића предсједнику Трампу да посјети Србију и да ће то поново учинити“, пише у саопштењу.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар