Вијести

Вукотић: Хрвати нису имали кога да ослобађају у српском Грахову, Гламочу и Дрвару

„ВЕТЕРАНИ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ“: ИНИЦИЈАТИВА ЛИВАЊСКОГ ХДЗ КРАЈЊЕ НЕПРИХВАТЉИВА

ПРЕДСЈЕДНИК Удружења „Ветерани Републике Српске“ Душко Вукотић сматра крајње неприхватљивом иницијативу ливањског ХДЗ-а БиХ за обиљежавање 24 године од „ослобођења Босанског Грахова, Гламоча и Дрвара“ јер је ријеч о просторима који су вијековима били српски.

„У режираној акцији НАТО-а дошло је до потпуне промјене демографске слике тог простора који је одувијек био српски“, истакао је Вукотић Срни.

Он је поручио Србима на том подручју да ће Удружење „Ветерани Републике Српске“ подржати сваки њихов став.

„Како год се Срби који сад живе на том простору односе према оваквим догађајима имаће нашу потпуну подршку. Све што им смета, смета и нама. Све што они буду подржали и прихватили, прихватићемо и ми јер мислимо да је то коректан однос према нашим сународницима“, каже Вукотић.

Ливањски медији објавили су да је на 10. Изборној скупштини Кантоналног одбора ХДЗ-а БиХ Ливно усвојена иницијатива о обиљежавању 24 године од „ослобођења Босанског Грахова, Гламоча и Дрвара“, уз приједлог да то буде уз војне почасти и у присуству високих званичника 28. јула у Босанском Грахову, па у Гламочу и 13. септембра у Дрвару, гдје би требало да буде централни скуп.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар