Вијести РС и матица

Вулин: Обученост и опремљеност армије Кине је циљ који ми себи постављамо

У ПЕКИНГУ ОЦИЈЕНИО ДА СУ ОДНОСИ ИЗМЕЂУ АРМИЈА ДВИЈЕ ЗЕМЉЕ НА НАЈВИШЕМ НИВОУ

ЗАВИЈАЊЕ сирена, експлозије и рафали одјекивали су полигоном док су припадници елитне Треће гардијске дивизије Народноослободилачке армије Кине изводили гађање стрељачким наоружањем и вјежбу хапшења терориста који су се забарикадирали.

Упркос јакој киши која је јуче падала на подручју главног града Кине, кинески војници извели су ефектну вјежбу за изасланика предсједника Србије министра одбране Александра Вулина, који предводи делегацију система одбране у вишедневној посјети Кини.

„Обученост и опремљеност Народноослободилачке армије Кине је циљ који ми себи постављамо. Наше армије у будућности ће сарађивати управо у те две области. Захваљујући личним односима поверења који су успостављени између врховног команданта Народноослободилачке армије НР Кине Си Ђинпинга и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића, две војске сарађују на много вишем нивоу него до сада. Односи између два прва човека армија и односи између армија су на највишем нивоу”, изјавио је Вулин послије приказа способности кинеске јединице.

http://www.politika.rs/scc/clanak/407904/Vulin-Zelimo-vojsku-obucenu-i-opremljenu-kao-sto-je-kineska

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар