Vijesti RS i matica

Vulin: Vučić ne pokušava da Markovića ičemu nauči jer bi to bilo gubljenje vremena

BIO PRAVI ILI LAŽNI, SRBIJA ĆE PLATITI DUG – DA MILO NEMA IZGOVOR ZA OTIMANJE SVETINJA

MINISTAR odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je Aleksandar Vučić ponudio da Srbija plati poreski dug Mitropolije crnogorsko-primorske SPC, a da je cilj Vlade Crne Gore stvarno izmirenje duga, ova vijest bi ih obradovala.

Umesto zahvalnosti, napad na Vučića. Cilj Vlade Crne Gore nije ni naplaćivanje duga, ni poštovanje zakona. Srpskoj pravoslavnoj crkvi treba oduzeti imovinu, a Srbima pamćenje“, rekao je Vulin reagujući na izjavu premijera Crne Gore Duška Markovića da „Mitropolija crnogorsko-primorska ne ispunjava poreske obaveze i da ih u tome neće podučavati niko, pa ni predsjednik Srbije“.

Vulin u izjavi za javnost kaže da će predsjednik Srbije pomoći Srpskoj pravoslavnoj crkvi i sačuvati srpske svetinje, ovaj put u Crnoj Gori.

„Vlada Crne Gore će morati da nađe neko drugo opravdanje za otimanje imovine Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Poreski dug, pravi ili lažni će biti pokriven. Aleksandar Vučić ne pokušava da nauči bilo čemu Duška Markovića, bio bi to gubitak vremena, za njega je prekasno da bilo šta nauči“, zaključio je ministar Vulin.

(Tanjug)

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar