Вијести Федерација/БиХ

Звиздић у Бриселу: БиХ је у фази финализације одговора на додатна питања Европске комисије

ЗАТРАЖИО ДА ЕУ ЈАЧА ПОЛИТИЧКЕ И ЕКОНОМСКЕ ВЕЗЕ НА ПРОСТОРУ БИВШЕ ЈУГОСЛАВИЈЕ

НА ПОЗИВ високе представнице Европске уније и потпредсједнице Европске комисије за спољну и безбједносну политику Федерике Могерини предсједавајући Савјета министара БиХ и новоизабрани замјеник предсједавајућег Представничког дома парламента БиХ Денис Звиздић присуствовао је данас у Бриселу састанку лидера Западног Балкана.

Током обраћња Звиздић је истакао значај континуитета дијалога и рекао да су регионална сарадња и међусобно повјерење кључни за унапређење политичких и економских односа, привлачење страних инвестиција, очување стабилности и унапређење процеса помирења.

Рекао је да је БиХ привржена начелима, циљевима и вриједностима Европске уније и да ће и у наредном периоду наставити радити на напретку у свим процесима, са посебним освртим на социо-економске реформе.

Звиздић је рекао да је БиХ тренутно у фази финализације одговора на додатна питања Европске комисије у оквиру припреме Мишљења о захтјеву БиХ за чланство у ЕУ.

Истакао је важност континуираног ангажмана Европске уније у подршци стабилности и јачању политичких и економских веза унутар региона Западног Балкана, као и Европске уније са нашим регионом.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар