Вјере Главно

Амфилохије: Ђукановић хоће да распарчава и дијели црквену имовину, е неће моћи

„НАУМИЛИ ДА ОТИМАЈУ ЦРКВЕНУ ИМОВИНУ ДА БИ ЈЕ РАЗДИЈЕЛИЛИ СВОЈОЈ МАФИЈИ“
  • Пред Богом смо се заклели и саборно завјетовали да ћемо чувати, обнављати и бранити своје светиње. Ако усвоје овакав закон, тако ће и бити

МИТРОПОЛИТ црногорско приморски СПЦ Амфилохије оптужио је предсједника Црне Горе Мила Ђукановића и црногорску власт да намјеравају да „отму црквену имовину“ и поручио да ће свештенство Српске православне цркве бранити своју имовину уколико црногорска Влада не уважи њен захтев и не повуче Предлог закона о слободи вјероисповијести.

„Након што су све распарчали и распродали хоће да отимају црквену имовину како би је раздијелили својој мафији“, казао је Амфилохије Вијестима, дан након сабора у Подгорици са ког су Митрополија и три епархије СПЦ затражиле од Владе Црне Горе да повуче Предлог закона о слободи вјероисповијести, који на нов начин уређује питање црквене имовине.

Амфилохије сматра да Ђукановић „због свог егоизма хоће да распарчава и дијели црквену имовину, јер је само то остало у Црној Гори што нису отели и подијелили“.

„Е неће моћи“, категоричан је митрополит СПЦ-а.

Амфилохије се нада да ће црногорска власт бити довољно савjесна да повуче Предлог закона о слободи вјероисповијести, јер би Црна Гора у супротном „дотакла дно“.

„Пред Богом смо се заклели и саборно завјетовали да ћемо чувати, обнављати и бранити своје светиње. Ако усвоје овакав закон, тако ће и бити“, рекао је Амфилохије.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар