Vjere Glavno

Amfilohije: Đukanović hoće da rasparčava i dijeli crkvenu imovinu, e neće moći

„NAUMILI DA OTIMAJU CRKVENU IMOVINU DA BI JE RAZDIJELILI SVOJOJ MAFIJI“
  • Pred Bogom smo se zakleli i saborno zavjetovali da ćemo čuvati, obnavljati i braniti svoje svetinje. Ako usvoje ovakav zakon, tako će i biti

MITROPOLIT crnogorsko primorski SPC Amfilohije optužio je predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića i crnogorsku vlast da namjeravaju da „otmu crkvenu imovinu“ i poručio da će sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve braniti svoju imovinu ukoliko crnogorska Vlada ne uvaži njen zahtev i ne povuče Predlog zakona o slobodi vjeroispovijesti.

„Nakon što su sve rasparčali i rasprodali hoće da otimaju crkvenu imovinu kako bi je razdijelili svojoj mafiji“, kazao je Amfilohije Vijestima, dan nakon sabora u Podgorici sa kog su Mitropolija i tri eparhije SPC zatražile od Vlade Crne Gore da povuče Predlog zakona o slobodi vjeroispovijesti, koji na nov način uređuje pitanje crkvene imovine.

Amfilohije smatra da Đukanović „zbog svog egoizma hoće da rasparčava i dijeli crkvenu imovinu, jer je samo to ostalo u Crnoj Gori što nisu oteli i podijelili“.

„E neće moći“, kategoričan je mitropolit SPC-a.

Amfilohije se nada da će crnogorska vlast biti dovoljno savjesna da povuče Predlog zakona o slobodi vjeroispovijesti, jer bi Crna Gora u suprotnom „dotakla dno“.

„Pred Bogom smo se zakleli i saborno zavjetovali da ćemo čuvati, obnavljati i braniti svoje svetinje. Ako usvoje ovakav zakon, tako će i biti“, rekao je Amfilohije.

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar