Вјере

Чак и Ђукановићево тужилаштво морало да призна: Код Амфилохија нема `говора мржње`

ЦРНОГОРСКИ ПОКРЕТ БИО УДАРИО И НА ЊЕГОВЕ РИЈЕЧИ „ТАКО СЕ ПОНАША ЈЕР НИЈЕ КРШТЕН“
  • За тужилаштво неспорна и ова митрополитова изјава: „Црногорску цркву ствара исти фашистички дух који је створио и такозвану православну цркву Хрватску. Њу су створила двојица Црногораца – проклети Секула Дрљевић, творац фашистичке независне Црне Горе, и Савић Марковић Штедимлија из Пипера. Исти је тај и дух који ствара овдје Црногорску цркву”

ВИШЕ државно тужилаштво у Подгорици потврдило је рјешење Основног државног тужилаштва, којим је одбачена пријава против митрополита Амфилохија због кривичног дјела – „повреда угледа народа, мањинских народа и других мањинских националних заједница“.

Тужитељка Оливера Ражнатовић је, како преноси подгорички дневни лист Побједа, увидом у списе одбила је притужбу Црногорског покрета којом је захтјевано преиспитивање рјешења Основног државног тужилаштва у Подгорици од 12. октобра.

Она је у својој одлуци навела да је утврдила да је Основно тужилаштво „предметно рјешење донијело у складу са законом”.

Истакла је и да Црногорски покрет има право да „предузме гоњење пријављеног у року од 30 дана од дана пријема обавјештења подношењем оптужног предлога Основном суду у Подгорици”.

Црногорски покрет је у октобру доставио притужбу Вишем тужилаштву у Подгорици због изјава митрополита Амфилохија у интервјуу дневном листу Вијести од 5. августа, али ју је тужилаштво одбацило, уз образложење да нема основане сумње да је Радовић починио кривично дјело за које га терете, нити било које друго за које се гони по службеној дужности.

Тужилаштво сматра да у изјави Радовића: „У народу и сад кажу – пусти га, тако се понаша јер није крштено. Онај који није крштен нема страха божјега ни стида пред људима”, нема ништа спорно.

Не виде говор мржње ни у коментару о Црногорској православној цркви: „да се секта родила из тих зеленашко-удбашких и четничко-партизанских подела, а не из памети, ни од црквених људи… Броз је овде први уселио ту секту. Брозомора је уродила братоубилаштвом у току Другога светскога рата, братоубилаштвом за време Голога отока. И тај дух братоубилаштва породио је ту секту… али ако хоће цркви да припадају морају да се врате цркви божјој, цркви Светога Владимира, цркви Светога Петра Цетињскога, цркви краља Николе и духа краља Николе”…

За Тужилаштво је неспорна и изјава: „Црногорску цркву ствара исти фашистички дух који је створио и такозвану православну цркву Хрватску. Њу су створила двојица Црногораца – проклети Секула Дрљевић, творац фашистичке независне Црне Горе, и Савић Марковић Штедимлија из Пипера. Исти је тај и дух који који ствара овдје Црногорску цркву”.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар