Вјере

Додик патријарху Иринеју: СПЦ је један од најважнијих елемената српског идентитета

ПОГЛАВАР СПЦ ПРИМИО ПРЕДСЈЕДНИКА СРПСКЕ И ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋЕГ ПРЕДСЈЕДНИШТВА БиХ
  • Пренио патријарху да га очекује на прослави Дана Републике – 9. јануара, нагласивши да је то датум који симболизује слободу Срба у Српској и да је превазишао обичан дан републике какав славе друге државе
  • Жељка ЦВИЈАНОВИЋ: Празнично вријеме Божића добро је да се пошаљу поруке о јединству српског народа, слози и односима који се морају стално унапређивати и градити

ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋИ Предсједништва БиХ Милорад Додик захвалио је патријарху Иринеју на пријему и поручио му да га очекује на прослави Дана Републике – 9. јануара, који је постао датум који симболизује слободу Срба у Српској и превазишао је обичан дан републике какав славе друге државе.

Патријарх Иринеј је у Патријаршији организовао пријем за Додика и предсједника Српске Жељку Цвијановић

„Данас је то Дан Републике и дан слободе“, истакао је Додик.

Он је рекао да је Српска православна црква један од најважнијих елемената српског националног идентитета и да веома цијени њену улогу.

„Веома смо посвећени заједничком раду и ономе што је истина“, рекао је Додик.

Он је захвалио патријарху Иринеју што је издвојио вријеме за састанак како би се управо у овим празничним данима потврдило јединство српског народа.

„Још више ћемо радити заједно, јер је то једини могући пут. Радиће заједно и Република Српска и Србија, Срби и њихове организације било гдје у свијету и, наравно, СПЦ као саставни дио народног и националног ткива“, рекао је Додик.

Додик је честитао Бадњи дан и Божић српском народу и у Србији и у Републици Српској, у региону и дијаспори.

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић захвалила је патријарху Иринеју на пријему у сусрет Божићу и Дану Републике Српске, али и због тога што ће Његова светост и ове године доћи у Бањалуку и обиљежити Дан Републике са својим народом.

Цвијановићева је истакла да је празнично вријеме Божића добро да се пошаљу поруке о јединству српског народа, слози и односима који се морају стално унапређивати и градити.

„Вољела бих да смо у вријеме празника растерећени неких бременитих ствари, али, на жалост, то није тако и морамо и у свакодневном животу да водимо о томе рачуна – и о политичким, и економским темама“, рекла је Цвијановићева.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар