Vjere Glavno

Dodik: Slaveći Hristovo vaskrsnuće, obnavljamo i jačamo vjeru i uzajamno poštovanje

ČESTITKE PATRIJARHU IRINEJU, ARHIJEREJIMA, SVEŠTENSTVU I VJERNICIMA

PREDSJEDAVAJUĆI i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju, arhijerejima i sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve i svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti najveći hrišćanski praznik Vaskrs.

Dodik je poručio da je Vaskrs najveći hrišćanski praznik čije su poruke sadržane u temeljnim civilizacijskim vrijednostima koje su duboko ukorijenjene u tradiciji pravoslavnih hrišćana. U čestitki se naglašava da slaveći radosni dan Hristovog vaskrsnuća, obnavljamo i jačamo vjeru, ljubav, nadu, uzajamno poštovanje i solidarnost među ljudima.

„U iščekivanju najvećeg praznika, ispunjeni plemenitim mislima i srca punog radosti pozdravljam vas tradicionalnim pozdravom: Hristos vaskrse – vaistinu vaskrse“, navodi se Dodikovoj čestitki.

Dodik je vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti poželio da predstojeće praznične dane provedu u dobrom zdravlju, slozi i radosti sa svojim najbližim, saopšteno je iz kabineta predsjedavajućeg i srpskog člana Predsjedništva BiH.

Srpska pravoslavna crkva proslavlja danas najveći hrišćanski praznik – Vaskrs kojim se slavi vaskrsenje Isusa Hrista iz mrtvih i koji predstavlja suštinu hrišćanske vjere.

Višković: Neka ovaj sveradosni praznik bude podstrek za svako dobro djelo

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju, svim arhijerejima, sveštenstvu, monaštvu i pravoslavnom narodu srpskom čestitku povodom najvećeg hrišćanskog praznika – Vaskrsa, sa željom da ga proslave u miru, zdravlju i radosti.

Višković je u ime Vlade Republike Srpske i u svoje ime poželio da ovaj praznik bude podstrek za svako dobro djelo kako na ličnom, tako i opštem planu izgradnje i napretka društva.

„Neka ovaj sveradosni praznik bude podstrek za svako dobro djelo, kako na ličnom, tako i opštem planu izgradnje i napretka našeg društva; njezi i očuvanju našeg identiteta, ali i usvajanja svih zdravih i istinski korisnih civilizacijskih dostignuća i vrijednosti! Hristos vaskrse – vaistinu vaskrse“, navodi se u čestitki predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar