Vjere RS i matica

Irinej: I dalje smatram da nije vreme za dolazak pape Franciska u Srbiju

DAČIĆ: TEŠKO DA ĆE U BUDUĆNOSTI BITI PAPE KOJI ĆE IMATI VIŠE RAZUMIJEVANJA ZA NAS

PATRIJARH Srpske pravoslavne crkve Irinej izjavio je da ostaje pri svom ranije izrečenom stavu da nije vrijeme za dolazak pape Franciska u Srbiju, dok šef diplomatije Ivica Dačić smatra da bi posjeta pape donela korist.

Irinej je za „Blic” rekao da tokom nedavnog sastanka sa državnim sekretarom Vatikana, kardinalom Pjetrom Parolinom, koji je boravio u posjeti Srbiji, nije bilo riječi o dolasku pape Franje.

„O tome nijednu reč nismo razmenili. Ni sa jedne ni sa druge strane. Bilo je govora o drugim stvarima, ali o tome ne. Svojevremeno sam rekao šta imam i ostajem pri tome”, kazao je patrijarh SPC.

Irinej je početkom godine izjavio da nije vrijeme za dolazak pape Franciska i da je „zbog svega što se desilo u prošlosti i ogromnog broja prognanika iz Hrvatske veliki deo naroda protiv toga”, podseća list.

Šef diplomatije Ivica Dačić ocenjuje da bi posjeta pape Srbiji donijela korist.

Moj stav kao državnika je da bi u interesu Srbije bila poseta pape, naročito u kontekstu nepriznavanja Kosova. Teško će u budućnosti biti nekog pape koji ima više razumevanja za nas od pape Franje, rekao je Dačić za „Blic”.

Tanjug

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar