Вјере

Кардинал Пуљић: Није проблем само на Балкану, него и у глобалном стању

У БиХ СЕ ДРУШТВО РАЗБОЉЕЛО ОД КУКЊАВИТИСА И ЧЕКАЊА ДА МУ ДРУГИ РИЈЕШЕ ПРОБЛЕМЕ
  • Разбољели смо се од јавног мишљења да треба што мање радити, а што више имати и што више трошити. Морамо с тугом рећи да је скоро 60 посто наше земље необрађено… Хљеба има, само треба организовати живот, уклонити криминал и створити владавину праведних закона

У овој земљи има довољно хлеба, само да је више праведности и равноправности, не би требало из ње ићи

КАРДИНАЛ Винко Пуљић сматра да се друштво у БиХ озбиљно разбољело од такозваног кукњавитиса“, чекајући да му други рјешавају животна питања.

Страшно се урушила култура рада. Разбољели су се од јавног мишљења да треба што мање радити, а што више имати и што више трошити. Морамо с тугом рећи да је скоро 60 посто наше земље необрађено“, навео је кардинал Пуљић у интервјуу за Дневни аваз.

Он сматра да хљеба има, само треба организовати живот, уклонити криминал и створити владавину праведних закона.

У овој земљи има довољно хлеба, само да је више праведности и равноправности, не би требало из ње ићи“, рекао је Пуљић.

Кардинал Пуљић, врхбосански надбискуп, у интервјуу за Дневни аваз”, оцијенио је да стање у Босни и Херцеговини није добро те да се проблеми морају рјешавати дијалогом, за шта највећу одговорност сносе домаћи политичари.

Замољен за коментар позива предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика да припадници Трећег пешадијског пука Оружаних снага БиХ на сљедећем обиљежавању Дана тог пука обуку униформе бивше Војске Републике Српске, кардинал је рекао да је то питање за домаће политичаре, као и оне који су скројили овакву државу, а то су свјетски моћници”.

Ако већ постоје документи о устроју државе и њених војних структура, онда тај документ обвезује и домаће и свјетске челнике који су потписали. Ако будемо прекрајали сваки час ову земљу, излудићемо ово мало људи који су одлучили да остану и опстану у овој земљи. Тражи се већа одговорност оних који воде ову земљу, поготово одговорност ријечи упућене у јавност“, рекао је кардинал сматрајући да није проблем само на Балкану, него и у глобалном стању, у коме је превише напетих односа и пријетњи и да то замара обичног човјека.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар