Вјере РС и матица

Патријарх Иринеј примио српске интелектуалце и научнике

У ПАТРИЈАРШИЈИ БИЛИ: БЕЋКОВИЋ, ЧАВОШКИ, САМАРЏИЋ, ЛОМПАР, КОПРИВИЦА И КОВИЋ
  • Патријарх српски г. Иринеј заблагодарио је гостима на посети и њиховим напорима да се одбрани Устав Републике Србије и сачува јужна српска покрајина Косово и Метохија, нагласивши да је став Српске Православне Цркве по том питању непроменљив

ЊЕГОВА  Светост Патријарх српски г. Иринеј примио је 31. јула 2018. године у Патријаршији српској у Београду српске интелектуалце: Матију Бећковића, Косту Чавошког, Слободана Самарџића, Мила Ломпара, Часлава Копривицу и Милоша Ковића.

Уважени гости су захвалили Његовој Светости на срдачном и очинском пријему током кога су говорили о најозбиљнијим изазовима и претњама са којима је суочен српски народ у земљи и региону.

Патријарх српски г. Иринеј заблагодарио је гостима на посети и њиховим напорима да се одбрани Устав Републике Србије и сачува јужна српска покрајина Косово и Метохија, нагласивши да је став Српске Православне Цркве по том питању непроменљив и већ познат јавности, као и да ће Црква увек бити уз свој народ у радости и жалости.

Пријему је присуствовао ђакон др Александар Прашчевић, шеф Кабинета Патријарха српског.

http://spc.rs/sr/patrijarh_srpski_primio_srpske_intelektualce

Патријарх примио и др Мишу Ђурковића и др Александра Раковића

ЊЕГОВА Светост Патријарх српски г. Иринеј примио је 31. јула 2018. године у Патријаршији српској у Београду српске научнике, др Мишу Ђурковића, директора Института за европске студије и др Александра Раковића, вишег научног сарадника Института за новију историју Србије.

Уважени гости захвалили су Његовој Светости на срдачном пријему током кога је вођен разговор о српским интересима у земљи и региону.

Патријарх српски г. Иринеј заблагодарио је гостима на посети, нагласивши да је српски народ, заиста, суочен са озбиљним демографским проблемима на почетку овог века.

Пријему је присуствовао ђакон др Александар Прашчевић, шеф Кабинета Патријарха српског.

http://spc.rs/sr/patrijarh_srpski_primio_srpske_nauchnike

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар