Вјере Главно

Перовић: У Митрополију је примљен је свако ко је желио пријем

ДОЛАЗИЛИ СУ ПРЕМИЈЕРИ МИНИСТРИ, СТРАНИ АМБАСАДОРИ, ПОЛИТИЧАРИ ИЗ ОПОЗИЦИЈЕ

ВРАТА Митрополије црногорско-приморске на Цетињу су увек била и биће отворена за све, поручио је ректор Цетињске богословије Гојко Перовић, поводом изјаве посланика Демократског фронта, Милана Кнежевића, да је синоћ врх ДФ-а био у Митрополији.

„Не сјећам се да неко ко је желио пријем није био примљен. Од људи из власти, премијера и министара преко амбасадора страних земаља, до политичара из опозиције. Умјетници, спортисти, људи из народа. Од оних којима треба помоћ, до оних који су хтјели другима да помогну. И увијек је сваки разговор вођен само о једном – о добру и напретку Црне Горе и њених становника.

Митрополија је кућа свих нас, наш заједнички дом. Када ће неко и зашто – о свом доласку у Митрополију причати јавно – то није ствар свештенства ни митрополита лично. Нити имамо намјеру, ми из Цркве, да поводом сваке посјете и разговора које имамо са гостима, дајемо саопштење за јавност“, рекао је Перовић у изјави достављеној „Вијестима“.

Кнежевић је данас у парламенту казао да су његове колеге Андрија Мандић, Небојша Медојевић, Предраг Булатовић и Славен Радуновић синоћ били код митрополита црногорско-приморског Амфилохија и саопштили му да упркос „фарисејима и лажним патриотама“, неће одустати од обећања које су дали на Тројчинданском сабору.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар