Вијести Влада РС

Цвијановић: Економска и социјална стабилност и надаље приоритети у раду Владе

ПЕНЗИОНЕРИМА ПО ВОЉИ И ПОВЕЋАЊА И ТРЕЗОРСКИ НАЧИН ИСПЛАТЕ

ПРЕМИЈЕР Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је данас да економска и социјална стабилност остају приоритети у раду Владе Српске.

Током састанка са предсједником Удружења пензионера Радетом Ракуљем и предсједником Одбора Народне скупштине за праћење стања у области пензијско-инвалидског осигурања Илијом Стеванчевићем, Цвијановићева је нагласила да ће питање унапређења положаја пензионерске популације бити један од приоритета у раду Владе и у наредном периоду.

На састанку је разговарано о актуелним темама када је ријеч о пензијско-инвалидском систему Српске, те мјерама које ће се проводити у наредном периоду, а које се односе на унапређење положаја најстарије популације, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе са јавношћу.

Представници пензионера су навели да је сарадња са Владом Српске у претходном периоду била веома добра, те да су нарочито захвални на томе што су пензије у континуитету повећаване током претходних година, кроз редовна и ванредна повећања.

У саопштењу се наводи да су пензионери посебно нагласили значај преласка на трезорски начин исплате пензија, чиме је најстаријој популацији загарантована редовност исплата примања.

Састанку су присуствовали и министар финансија Зоран Тегелтија и директор Фонда за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске Младен Милић.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар