Vlada RS

Cvijanović: Izuzetno je značajno obilježavanje Vidovdana – krsne slave Vojske RS

U MRKONJIĆ GRADU: VAŽNO DA BRANIMO VRIJEDNOSTI NA KOJIMA POČIVAJU SRPSKA I NAŠA SLOBODA
  • „Obaveza je institucija Republike Srpske da vode računa o svim borcima Vojske RS. Omogućili smo demobilisanim borcima koji imaju 65 godina, ali nemaju dovoljno staža, da primaju mjesečni iznos najniže penzije“

PREMIJER Republike Srpske Željka Cvijanović ocijenila je danas u selu Medna kod Mrkonjić Grada da je izuzetno značajno obilježavanje Vidovdana – krsne slave Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka Oružanih snaga BiH, jer je praznik sabornosti i podsjeća na sve važne događaje u istoriji srpskog naroda.

„Ako pogledate mnogo unazad, onda vidite koliko je važnih događaja i teških odluka bilo vezano za Vidovdan. Važno je da institucije, Srpska pravoslavna crkva i svi građani promovišu i unapređuju vrijednosti na kojima počiva naša sloboda. To je poruka ovog dana“, rekla je novinarima Cvijanovićeva na obilježavanju Vidovdana – krsne slave Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka Oružanih snaga BiH.

Ona je istakla da se moraju poštovati oni koji su dali živote za slobodu i odbranili Republiku Srpsku.

„To je zadatak svih nas. Obaveza institucija Republike Srpske jeste da vodi računa o svim borcima Vojske Republike Srpske. Trudimo se da različitim programima i vidovima pomoći, koje smo razvijali niz godina, pokažemo da smo tu i da treba da pomognemo“, navela je Cvijanovićeva i napomenula da je najnovijom usvojenom mjerom omogućeno demobilisanim borcima koji imaju 65 godina, ali nemaju dovoljno osiguranog staža, da primaju mjesečni iznos najniže penzije.

Ona je naglasila da je riječ o nečemu što jeste unapređenje i poštovanje vrijednosti na kojima počiva društvo u Srpskoj i istakla da je osnovna vrijednost – sloboda.

Vojska Republike Srpske Formirana je 12. maja 1992. godine odlukom Narodne skupštine Srpske Republike BiH u Banjaluci.

Integrisana je u Oružane snage BiH kao Treći puk.

(Srpska)

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar