Влада РС

Цвијановић: Надлежне институције дужне су да дођу до истине о смрти Давида Драгичевића

„УВИЈЕК МЕ УЖАСАВАЈУ ЉУДИ КОЈИ ИЗЛАЗЕ ИЗ СВОЈИХ ОКВИРА И СВАШТА КОМЕНТАРИШУ“
  • Одговарајући на питање због чега се досад није оглашавала о смрти Давида Драгичевића, предсједник Владе РС рекла да до сада није давала изјаве да неко не би нешто погрешно разумио, јер њена намјера никад није да прави политикантство од тешких ситуација, те да је „танка линија“ када се један политичар огласи о осјетљивим темама или питањима

ПРЕДСЈЕДНИК Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да су надлежне институције дужне да дођу до истине о смрти младића из Бањалуке Давида Драгичевића и да ту истину предоче свима, односно цијелом друштву.

„Као мајка, грађанин и премијер могу да кажем да родитељи Давида Драгичевића, грађани и јавност имају право да сазнају истину“, рекла је Цвијановићева новинарима у Источном Сарајеву.

Одговарајући на питање зашто се није оглашавала о смрти Давида Драгичевића, Цвијановићева каже да до сада није давала изјаве управо из тог разлога да неко не би погрешно разумио, јер њена намјера никад није да прави политикантство од тешких ситуација, те да је „танка линија“ када се један политичар огласи о осјетљивим темама или питањима.

„Прво, ја ни не знам те ствари, нити треба да их знам, а друга ствар – онај ко зна, не треба да их дијели а да претходно не прође одређене процедуре. Увијек ме ужасавају људи који излазе из својих оквира и улазе у било каква коментарисања“, рекла је Цвијановићева, напоменувши да ту не мисли конкретно на овај случај јер је губитак младог живота веома осјетљиво, страшно и болно за сваког човјека, већ уопштено на чињеницу да многи коментаришу питања о којима не знају ништа.

Она је истакла да је губитак младог живота трагичан за родитеље, али и за друштво које мора да реагује јер овакве ситуације дотичу сваког нормалног човјека.

Цвијановићева је поновила да очекује да надлежни раде свој посао, јер су дужни да дођу до истине и подијеле је са грађанима, те да тужилаштво адекватно реагује.

Она каже да се никада није мијешала у рад других институција, нити некоме сугерисала како да ради свој посао, јер не дозвољава ни да њу зову и говоре јој шта да ради као предсједник Владе.

На молбу новинара да прокоментарише оцјене функционера СНСД-а Милана Тукића на друштвеним мрежама којима је протесте у Бањалуци упоредио са санаторијумом, Цвијановићева је нагласила да као предсједник Владе не треба да коментарише туђе „твитове“.

„Зашто бих ја то радила и не знам шта ми добијамо тиме? Не желим да коментаришем туђе ставове, лична мишљења или доживљаје одређених ствари. Мени је довољно да имам своје ставове и што имам очекивања и од институција и од друштва у цјелини. Ствари о којима се ја као предсједник Владе могу да оглашавам тичу се активности Владе, којих је веома много, и ја о тим стварима дајем своју оцјену“, рекла је Цвијановићева.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар