Влада РС

Цвијановић: Срби треба да вјерују у снагу Републике Српске и Србије

ПОВОДОМ „ДАНА СЈЕЋАЊА“ У БАЧКОЈ ПАЛАНЦИ: ПОСЛАЛИ СМО ПОРУКУ ДА `ОЛУЈА` ВИШЕ НЕЋЕ БИТИ

ПРЕДСЈЕДНИК Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да је обиљежавањем Дана сјећања на убијене и прогнане Србе у хрватској оружаној акцији „Олуја“ у Бачкој Паланци послата порука заједништва Србије и Српске да неће дозволити да се такав погром икада више деси.

„Послали смо поруку да такве ствари више никада не смију да се десе. Гаранција за то су јака Србија и Република Српска и заједништво које показујемо“, рекла је Цвијановићева за РТРС.

Она је рекла да Срби треба да вјерују у снагу Републике Српске и Србије, које треба да воде рачуна о свим прогнаним и породицама жртава.

„Сви они имају своју кућу – Србију и Републику Српску“, рекла је Цвијановићева и додала да велика трагедија за Србе, као она која се догодила 1995. у „Олуји“, никада више не смије да се догоди.

Цвијановићева је подсјетила да Србија и Српска заједно обиљежавају важне историјске догађаје на иницијативу предсједника Србије Александра Вучића.

Предсједник Владе Републике Српске присуствовала је синоћ у Бачкој Паланци централној манифестацији обиљежавања Дана сјећања на убијене и прогнане Србе у хрватској оружаној акцији „Олуја“, 4. августа 1995. године.

Манифестација, којом су Србија и Република Српска заједнички обиљежиле 23 године од злочиначке акције хрватске војске и полиције, одржана је на стадиону Спортско рекреативног центра „Тиквара“ у Бачкој Паланци.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар