Влада РС

Цвијановић у Карнеги институту: Српска биљежи рекордне економске резултате

ПРИЈЕМ ПОВОДОМ 100-ГОДИШЊИЦЕ ПОДИЗАЊА СРПСКЕ ЗАСТАВЕ ИСПРЕД БИЈЕЛЕ КУЋЕ
  • Предсједник Владе РС присуствовала и културно-умјетничком програму у Карнеги институту за науку који је организовала Српска национална федерација

ПРЕДСЈЕДНИК Владе Републике Српске Жељка Цвијановић поручила је да је Српска данас, упркос различитим изазовима и блокадама, стабилна и функционална, те да у посљедњем периоду биљежи рекордне резултате који су показатељ да јача финансијски и економски.

На свечаном пријему у Карнеги институту за науку у Вашингтону, који је у њену част организовало Представништво Републике Српске у САД, Цвијановићева се захвалила српској дијаспори која је, заједно са црквом, увијек показивала солидарност и несебично помагала своје сународнике у Српској, нарочито у вријеме катастрофалних поплава 2014. године, чије се посљедице санирају и данас.

Она је истакла да је Република Српска у посљедњем периоду интензивирала сарадњу са свештенством и удружењима из дијаспоре у САД, те подсјетила на први Форум дијаспоре у Бањалуци с почетка године, који представља значајан корак ка успостављању снажнијих економских, политичких и других веза између Српске и њене дијаспоре, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Свечаном пријему, који је уприличен у оквиру обиљежавања јубилеја стогодишњице подизања српске заставе испред Бијеле куће, присустовало је свештенство Епархије источноамеричке Српске православне цркве, предвођено Његовим преосвештенством епископом Иринејом и бројна српска дијаспора.

Цвијановићева је изразила задовољство што је имала прилику да у име Владе и институција Српске присуствује овом за српски народ у цјелини изузетно важном јубилеју, те оцијенила да подизање српске заставе послије једног вијека, треба да буде основа за изградњу бољих односа српског и америчког народа.

Предсједник Владе Републике Српске у Вашингтону је присуствовала и културно-умјетничком програму у Карнеги институту за науку, који је Српска национална федерација организовала поводом обиљежавања јубилеја подизања српске заставе испред Бијеле куће.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар