Vlada RS Glavno

Dodik razgovarao sa srpskim načelnicima opština B. Petrovac, Drvar, B. Grahovo i Glamoč

BIĆE SPRIJEČENA GRADNJA MIGRANTSKOG CENTRA U MEDENOM POLJU
  • Dejan PROŠIĆ, načelnik opštine Bosanski Petrovac: Donijeli rezoluciju koja se protivi izgradnj migrantskog centra na teritoriji njihove opštine, u Medenom Polju. Mi tražimo partnere i saveznike u rješavanju tog pitanja. Danas smo dobili podršku predstavnika srpskog naroda i hvala im na tome što su nam pružili svaku moralnu i finansijsku podršku za naše aktivnosti. Dodik je protiv represivnih mjera bez prijeke potrebe

DOGOVORENE mjere pomoći Srbima u FBiH stabilizovaće situaciju i umiriti srpski narod u četiri opštine na čijem su čelu srpski načelnici, te planirano smještanje migrantskog centra u Medenom Polju na području opštine Bosanski Petrovac će biti spriječeno.

Poručio je ovo danas Đorđe Radanović, predsjednik Odbora za zaštitu prava Srba u FBiH, nakon sastanka u Banjaluci sa Miloradom Dodikom, srpskim članom Predsjedništva BiH, Radovanom Viškovićem, predsjednikom Vlade RS, Antonom Kasipovićem, potpredsjednikom Vlade RS, Draganom Lukačem, ministrom unutrašnjih poslova RS, Zorom Vidović, ministarkom finansija RS i Nikolom Špirićem, zamjenikom predsjedavajućeg Doma naroda parlamenta BiH

„Donijeli smo danas neke zaključke koje sada treba implementirati na terenu. Mjere pomoći srpskom stanovništvu u FBiH biće na svaki način, imaćemo apsolutnu bezuslovnu podršku. Izgradnja migrantskog centra u Medenom Polju će biti spriječena”, rekao je Radanović.

On je u dodao da je pored migracione krize, na sastanku bilo riječi i o najavi Kantonalnog odbora HDZ-a BiH Livno o obilježavanju 24 godine od navodnog oslobođenja Bosanskog Grahova, Glamoča i Drvara.

Dejan Prošić, načelnik opštine Bosanski Petrovac, rekao je da su zbog predložene lokacije izgradnje migrantskog centra na teritoriji njihove opštine u Medenom Polju, donijeli rezoluciju koja se protivi takvom načinu rješavanja migrantske krize i koja se kosi sa svim humanim, zdravorazumskim i zakonskim normama.

„Mi tražimo partnere i saveznike u rješavanju našeg pitanja, danas smo dobili podršku predstavnika srpskog naroda i hvala im na tome što su nam pružili svaku moralnu i finansijsku podršku za naše aktivnosti”, rekao je Prošić.

Dodao je da je Dodik, protiv represivnih mjera bez prijeke potrebe, te da treba biti oprezan kod bezbjednosne situacije.

„Bez obzira na vjersku, političku i nacionalnu pripadnost, mi smo svi u Bosanskom Petrovcu protiv takvog rješeavanja migrantske krize”, istakao je Prošić.

Na sastanku je razgovarano i o najavi Kantonalnog odbora HDZ-a BiH Livno o obilježavanju 24 godine od navodnog oslobođenja Bosanskog Grahova, Glamoča i Drvara, kao i namjeri da se u Medenom Polju smjeste migranti.

(Srna)

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar