Влада РС

Додик: Трећи пјешадијски пук гарант је опстанка Републике Српске и српског народа

КРОЗ ВОЈСКУ РС ПРШЛО ВИШЕ ОД 210.000 БОРАЦА, А ЗА ОДБРАНУ СРПСКЕ ПАЛА 23.184
  • Милорад ДОДИК: „Војска Републике Српске основана је да би се заштитио српски народ и најчасније је утицала на стварање и очување Републике Српске“
  • Премијер Радован ВИШКОВИЋ честитао Видовдан у име Владе и у своје име команданту Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ бригадиру Милану Радојчићу, официрима, подофицирима, војницима, као и свим некадашњим припадницима Војске Републике Српске

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је припадницима Трећег пјешадијског (Република Српска) пука Оружаних снага БиХ, официрима, подофицирима и војницима Видовдан – крсну славу Војске Републике Српске и овог пука.

Додик је нагласио да је Трећи пјешадијски /Република Српска/ пук, који је наставио да баштини тековине Војске Републике Српске, гарант опстанка Републике Српске и српског народа на овим просторима.

Он је истакао да су српска војска и српски народ по традицији слободарски, увијек на страни правде, мира и слободе.

„Војска Републике Српске основана је да би се заштитио српски народ и најчасније је утицала на стварање и очување Републике Српске. На овај дан посебно треба да се присјетимо војног пута Војске Републике Српске у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату, кроз шта је све прошла да би одбранила територију Републике Српске“, поручио је Додик у честитки.

Додик је истакао да одавањем почасти погинулим борцима Војске Републике Српске, сви ми који данас живимо у миру и слободи, с дубоким поштовањем и вјечном захвалношћу треба да његујемо сјећање на њихову жртву која нас трајно обавезује да чувамо и бранимо нашу Републику и оставимо у насљеђе будућим генерацијама.

„Уз дубоко увјерење да ћемо и у будућности наставитии да његујемо традицију, желим вам срећну крсну славу, да је прославите свечано и достојанствено. Такође, желим вам много успјеха у даљем раду и личну и породичну срећу“, нагласио је српски члан Предсједништва Милорад Додик.

Вишковић: Српски војници вијековима никад освајачи – увијек за мир и слободу

ПРЕМИЈЕР Републике Српске Радован Вишковић честитао је Трећем пјешадијском /Република Српска/ пуку Оружаних снага БиХ Видовдан – крсну славе Војске Републике Српске, уз поруку да је Видовдан дан који је дубоко уткан у биће српског народа и војника и од посебног је значаја за Војску Републике Српске.

Вишковић је нагласио да је Војска Републике Српске дала немјерљив допринос у стварању и очувању територије, посебно становништва Српске.

„Српски војници су током свих претходних вијекова увијек бранили своја огњишта и свој народ, никад освајачки настројени а увијек за мир и слободу. На овај дан одајемо посебно почаст и изражавамо своје дубоко поштовање и захвалност према свим војницима Војске Републике Српске који су уткали своје животе у темеље Републике Српске“, истакао је Вишковић у честитки.

Он је навео да је прослава Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука прилика да им пожели да у миру и наредних година чувају традицију и његују сјећања на све погинуле припаднике Војске Републике Српске.

„Желим вам срећну крсну славу, професионалне успјехе, много личне и породичне среће и да нам се Република Српска развија, да је сви заједно чувамо за будуће генерације“, наводи се у честитки.

Вишковић је честитао Видовдан у име Владе и у своје име команданту Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ бригадиру Милану Радојчићу, официрима, подофицирима, војницима, као и свим некадашњим припадницима Војске Републике Српске.

Народна скупштина Српске Републике БиХ је 12. маја 1992. године, ради заштите српског народа на просторима БиХ, донијела одлуку о формирању Војске Републике Српске.

Кроз Војску Републике Српске прошло је више од 210.000 бораца, а за одбрану Српске живот су дала 23.184 борца.

Трећи пјешадијски /Република Српска/ пук Оружаних снага БиХ, који баштини традицију Војске Републике Српске, у сарадњи са Одбором Владе Српске за његовање традиције ослободилачких ратова, обиљежава 12. мај.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар