Vlada RS

Dodik: Treći pješadijski puk garant je opstanka Republike Srpske i srpskog naroda

KROZ VOJSKU RS PRŠLO VIŠE OD 210.000 BORACA, A ZA ODBRANU SRPSKE PALA 23.184
  • Milorad DODIK: „Vojska Republike Srpske osnovana je da bi se zaštitio srpski narod i najčasnije je uticala na stvaranje i očuvanje Republike Srpske“
  • Premijer Radovan VIŠKOVIĆ čestitao Vidovdan u ime Vlade i u svoje ime komandantu Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH brigadiru Milanu Radojčiću, oficirima, podoficirima, vojnicima, kao i svim nekadašnjim pripadnicima Vojske Republike Srpske

SRPSKI član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je pripadnicima Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH, oficirima, podoficirima i vojnicima Vidovdan – krsnu slavu Vojske Republike Srpske i ovog puka.

Dodik je naglasio da je Treći pješadijski /Republika Srpska/ puk, koji je nastavio da baštini tekovine Vojske Republike Srpske, garant opstanka Republike Srpske i srpskog naroda na ovim prostorima.

On je istakao da su srpska vojska i srpski narod po tradiciji slobodarski, uvijek na strani pravde, mira i slobode.

„Vojska Republike Srpske osnovana je da bi se zaštitio srpski narod i najčasnije je uticala na stvaranje i očuvanje Republike Srpske. Na ovaj dan posebno treba da se prisjetimo vojnog puta Vojske Republike Srpske u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu, kroz šta je sve prošla da bi odbranila teritoriju Republike Srpske“, poručio je Dodik u čestitki.

Dodik je istakao da odavanjem počasti poginulim borcima Vojske Republike Srpske, svi mi koji danas živimo u miru i slobodi, s dubokim poštovanjem i vječnom zahvalnošću treba da njegujemo sjećanje na njihovu žrtvu koja nas trajno obavezuje da čuvamo i branimo našu Republiku i ostavimo u nasljeđe budućim generacijama.

„Uz duboko uvjerenje da ćemo i u budućnosti nastavitii da njegujemo tradiciju, želim vam srećnu krsnu slavu, da je proslavite svečano i dostojanstveno. Takođe, želim vam mnogo uspjeha u daljem radu i ličnu i porodičnu sreću“, naglasio je srpski član Predsjedništva Milorad Dodik.

Višković: Srpski vojnici vijekovima nikad osvajači – uvijek za mir i slobodu

PREMIJER Republike Srpske Radovan Višković čestitao je Trećem pješadijskom /Republika Srpska/ puku Oružanih snaga BiH Vidovdan – krsnu slave Vojske Republike Srpske, uz poruku da je Vidovdan dan koji je duboko utkan u biće srpskog naroda i vojnika i od posebnog je značaja za Vojsku Republike Srpske.

Višković je naglasio da je Vojska Republike Srpske dala nemjerljiv doprinos u stvaranju i očuvanju teritorije, posebno stanovništva Srpske.

„Srpski vojnici su tokom svih prethodnih vijekova uvijek branili svoja ognjišta i svoj narod, nikad osvajački nastrojeni a uvijek za mir i slobodu. Na ovaj dan odajemo posebno počast i izražavamo svoje duboko poštovanje i zahvalnost prema svim vojnicima Vojske Republike Srpske koji su utkali svoje živote u temelje Republike Srpske“, istakao je Višković u čestitki.

On je naveo da je proslava Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka prilika da im poželi da u miru i narednih godina čuvaju tradiciju i njeguju sjećanja na sve poginule pripadnike Vojske Republike Srpske.

„Želim vam srećnu krsnu slavu, profesionalne uspjehe, mnogo lične i porodične sreće i da nam se Republika Srpska razvija, da je svi zajedno čuvamo za buduće generacije“, navodi se u čestitki.

Višković je čestitao Vidovdan u ime Vlade i u svoje ime komandantu Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH brigadiru Milanu Radojčiću, oficirima, podoficirima, vojnicima, kao i svim nekadašnjim pripadnicima Vojske Republike Srpske.

Narodna skupština Srpske Republike BiH je 12. maja 1992. godine, radi zaštite srpskog naroda na prostorima BiH, donijela odluku o formiranju Vojske Republike Srpske.

Kroz Vojsku Republike Srpske prošlo je više od 210.000 boraca, a za odbranu Srpske život su dala 23.184 borca.

Treći pješadijski /Republika Srpska/ puk Oružanih snaga BiH, koji baštini tradiciju Vojske Republike Srpske, u saradnji sa Odborom Vlade Srpske za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova, obilježava 12. maj.

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar