Vlada RS

Iz budžetske rezerve premijera Srpske – 100.000 KM za pakete sa hranom korisnicima socijalne pomoći

SVI SU SA ULJEM, BRAŠNOM, SOLJU, ŠEĆEROM, TJESTENINOM I HIGIJENSKIM ARTIKLIMA

IZ budžetske rezerve predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića izdvojeno je 100.000 KM za pripremanje paketa koji će sadržavati prehrambene namirnice i sredstava za higijenu za socijalno ugrožene stanovnike sa područja Srpske, rekla je Srni savjetnik premijera za medije Danijela Pejić.

Pejićeva je naglasila da će 4.228 korisnika socijalne pomoći dobiti po paket sa osnovnim životnim namirnicama – so, brašno, šećer, ulje, tjestenine i higijenski artikli.

„Paketi će biti dostavljeni krajnjim korisnicima preko službi centara za socijalni rad u lokalnim zajednicama na teritoriji cijele Republike Srpske“, navela je Pejićeva.

Ona je naglasila da je predsjednik Vlade iz budžetskih rezervi izdvojio i 49.000 KM za nabavku osnovnih namirnica za pripremanje obroka u javnim kuhinjama.

„Taj novac je već uplaćen Crvenom krstu Republike Srpske koji će sredstva uputiti lokalnim kancelarijama Crvenog krsta od Trebinja do Novog Grada“, rekla je Pejićeva, dodavši da će pomoć iz budžetske rezerve premijera Republike Srpske dobiti javna kuhinja „Mozaik prijateljstva“ u Banjaluci.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar