Vlada RS

Lukač: Deportovani iz Njemačke zbog povezanosti sa terorizmom moraju biti pod kontrolom

„ZA SVU TROJICU SE MORA ZNATI KUDA SE KREĆU I SA KIME KONTAKTIRAJU I DRUŽE SE“
  • „Nismo dobili zvaničnu informaciju da su došli u BiH, da su saslušani i, što je najbitnije, da su pušteni na slobodu. MUP Srpske, kao i sve druge agencije koje se bave bezbjednošću u BiH, takve informacije moraju imati brzo“

MINISTAR unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač upozorio je da trojica državljana BiH, koji su deportovani iz Njemačke zbog povezanosti s terorizmom, mogu biti potencijalna opasnost za bezbjednost u BiH i da moraju biti pod kontrolom ako se pojave na teritoriji Srpske.

Lukač je naveo da se na njih mora obratiti pažnja i da se mora znati kuda se kreću, sa kim se druže i kakve kontakte imaju.

„Oni su svakako predmet naše pažnje i u budućem periodu. Ako se pojave na teritoriji Republike Srpske, moraju biti apsolutno pod kontrolom. Oni mogu da budu potencijalna opasnost za bezbjednost u BiH. Između ostalog, zbog toga su i deportovani iz druge zemlje“, rekao je Lukač novinarima u Banjaluci.

On je dodao da su prvo iz medija dobijene informacije o tome da su oni prebačeni iz Njemačke i da su pušteni na slobodu.

„Nismo dobili zvaničnu informaciju da su došli u BiH, da su saslušani i, što je najbitnije, da su pušteni na slobodu. MUP Srpske, kao i sve druge agencije koje se bave bezbjednošću u BiH, takve informacije moraju imati brzo“, istakao je Lukač.

„Policijada“ okupila 736 policajaca koji će se nadmetati u osam sportova

  • Policajci RS će se u naredna dva dana takmičiti u osam disciplina – kros, džudo, streljaštvo, basket, mali fudbal, odbojka, šah i plivanje

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač otvorio je danas u Banjaluci sportske igre radnika Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), koje se organizuju u okviru obilježavanja Dana Policije Republike Srpske.

Lukač je rekao novinarima, nakon otvaranja igara, da je ovogodišnja „Policijada“ najbrojnija i da je učešće uzelo 736 policajaca, koji će nadmetati u osam disciplina.

„Svi učesnici imaju veliki motiv da pobijede i nadam se da će ovo biti, ne samo najmasovnija, već i po rezultatima, najbolja Policijada“, naveo je Lukač.

Predsjednik Sindikata radnika unutrašnjih poslova Srpske Anica Jondić rekla je da je na „Policijadi 2019″ veliki broj mladih, što proizlazi iz činjenice da je u MUP-u iz godine u godinu dosta mladih koleginica i kolega – kadeta.

„Kao što se podmlađuje MUP, tako se pomlađuje i ‘Policijada’, koja je odraz stanja u MUP-u. Naše sportske igre su bitne, jer je ovo prilika da se svi naši pripadnici okupe na jednom mjestu i uz takmičenje pokazuju duh zajedništva pripadnika MUP-a koji rade odgovorne poslove svaki dan“, dodala je Jondićeva.

Prema njenim riječima, ovo je sjajna prilika za druženje, ali i da se na par dana policajci odmaknu od svojih svakodnevnih zadataka koji nose veliku odgovornost, ali i rizike.

Džudo reprezentativac Srbije Nemanja Majdov rekao je da mu je drago što je uzeo učešće u ovim igrama, dodajući da među takmičarima ima i pravih sportista.

On kaže da mu je čast da se takmiči na ovoj manifestaciji.

Policajci će se u naredna dva dana takmičiti u osam disciplina – kros, džudo, streljaštvo, basket, mali fudbal, odbojka, šah i plivanje.

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar