Vlada RS Glavno

Lukač o „Siranu“: Uniforma i značka neće nikoga zaštititi u slučaju korupcije

„ČISTIMO SVOJE REDOVE, POZIVAM SVE GRAĐANE DA PRIJAVE SLIČNE SLUČAJEVE“
  • U istrazi pod nadzorom Posebnog odjeljenja Republičkog javnog tužilaštva, slobode su lišeni N.G. i J.F. iz Banjaluke zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična djela primanje mita i zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja

MINISTAR unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač poručio je povodom akcije „Sirano“ da uniforma ili značka neće nikoga zaštititi u slučaju korupcije.

„Akciju je vodila Uprava za organizovani teški kriminalitet u saradnji sa Tužilaštvom Srpske. Privedeno je nekoliko inspektora za koje se sumnja da su uradili koruptivna djela. Na ovaj način čistimo svoje redove, niko neće biti zaštićen u MUP-u ako učini krivično djelo. Naročito, na udaru će se naći korupcija, primanje mita, ucjene. Nažalost, takvih slučajeva ima i u našim redovima“, rekao je Lukač.

On je pozvao sve građane da prijave MUP-u Srpske ako budu na bilo koji način oštećeni, ako neko od inspektora pokušava da napravi neku iznudu, ucjeni sa bilo kakvim prijavama, ako ih eventualno imaju, da bi primio mito.

„Osnovna stvar je prijava građanina koji može da bude oštećen. Pozivamo građane da prijavljuju ovakve slučajeve, bez obzira o kome se radi, inspektoru, da li ima neku funkciju u MUP-u, jer niko neće biti zaštićen u takvim slučajevima ni uniformom niti značkom“, izjavio je Lukač za RTRS.

Dva policijska službenika Odjeljenja za privredni kriminalitet Policijske uprave Banjaluka lišena su slobode u akciji kodnog naziva „Sirano“, saopšteno je ranije iz MUP-a Republike Srpske.

„U istrazi, koja se provodi pod nadzorom Posebnog odjeljenja Republičkog javnog tužilaštva, slobode su lišeni N.G. i J.F. iz Banjaluke zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična djela primanje mita i zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“, naglašava se u saopštenju.

Iz MUP-a Srpske navode da je prilikom lišavanja slobode kod tih lica pronađeno 20.000 KM, a pretresom lokacija i vozila koje koriste pronađena je, takođe, određena količina novca.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar