Влада РС

Лукач поставио нове људе на чело четири управе и полиције у више градова

УПРАВОМ ПОЛИЦИЈЕ УМЈЕСТО ДРАГАНА ЈЕВЂЕНИЋА РУКОВОДИЋЕ ДАЛИБОР ИВАНИЋ
  • Дарка Илића на челу Управе за организовани и тешки криминалитет замијениће Мишо Савковић, а Синишу Кострешевића на чело Управе криминалистичеке полиције Дарко Коврлија из Бијелиње

МИНИСТАР унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач донио је данас рјешење о кадровским промјенама на руководним позицијама у више основних организационих јединица у Министарству унутрашњих послова (МУП) Српске.

Смијењени су Драган Јевђенић, начелник Управе полиције, Дарко Илић, начелник Управе за организовани и тешки криминалитет, Синиша Кострешевић, начелник Управе криминалистичке полиције, Недељко Лубура, начелник Управе за борбу против тероризма и екстремизма.

У саопштењу из МУП-а Српске наводи се да су промјене извршене у Управи полиције, Управи криминалистичке полиције, Управи за организовани и тешки криминалитет, Управи за борбу против тероризма и екстремизма, Управи за полицијску подршку и Служби за заштиту интегритета и законитости у раду.

Промјене су извршене и у полицијским управама Бањалука, Приједор, Добој, Градишка и Требиње, наводи се у саопштењу из МУП-а Републике Српске.

Како АТВ незванчно сазнаје, Дарка Илића на челу Управе за организовани и тешки криминалитет замијениће Мишо Савковић.

На чело Управе криминалистичеке полиције умјесто Синише Кострешевића долази Дарко Коврлија из Бијелиње.

Кострешевић ће бити постављен за савјетника министра унутрашњих послова Драгана Лукача.

Промјене су извршене у Управи полиције гдје умјесто Драгана Јевђенића долази Далибор Иванић, досадашњи началник ПУ Приједор, а на мјесто Иванића долази Сретоја Вујановић.

Јевђенић ће руководити Унутрашњом контролом МУП РС.

АТВ пише да ће на челу ПУ Бањалука умјесто Жељка Спасојевића доћи Милош Бркић. Спасојевић ће бити именован за савјетника директора Полиције РС Дарка Чулума.

Начелника Управе за борбу против тероризма и екстремизма Недељка Лубуру замијениће Небојша Тонковић.

Начелник ПУ Добој Дмитар Врачар враћа се на своје радно мјесто у Бањалуци, а умјесто њега долази Слободан Радинковић.

На чело ПУ Требиње умјесто Жарка Лакете ће Синиша Лакета, сазнаје АТВ.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар