Vlada RS Glavno

Policija Srpske šalje veći broj svojih službenika na granicu sa Srbijom i Crnom Gorom

BIĆE UKLJUČENI U SPREČAVANJE NELEGALNOG ULASKA MIGRANATA

POLICIJA Republike Srpske povećaće broj svojih službenika koji će u koordinaciji sa pripadnicima Granične policije BiH spriječavati ilegalne ulaske migranata iz pravca Srbije i Crne Gore.

Tema sastanka bilo je sprovođenje Sporazuma o pružanju pomoći i operativnoj saradnji u nadzoru granice koji je potpisan polovinom prošle godine.

Na osnovu tog Sporazuma policijski službenici MUP RS u koordinaciji sa pripadnicima GPBiH angažovani su na sprečavanju ilegalnih prelazaka migranata na posebno ugroženom istočnom i sjeveroistočnom dijelu granice.

Trenutno su na spriječavanju prelaska granice od strane migranata angažovana 84 pripadnika MUP RS.

„Uslijed potrebe za većim brojem službenika u nadzoru granice sa povećanim pritiskom migranata, te najavu SIPA da zbog privremenog finansiranja institucija BiH u narednom periodu neće biti u mogućnosti angažovati svoje službenike koji su trenutno raspoređeni na istoku i sjeveroistoku BiH, Zoran Galić i Darko Ćulum su razgovarali o neophodnosti povećanja podrške MUP RS“, navodi se u saopštenju iz GP BiH.

Dodaje se da je saradnja GPBiH i MUP RS ocijenjena veoma dobrom, te je najavljeno njeno dalje unapređenje i u drugim oblastima rada.

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar