Vlada RS

Priveden Stanivuković, može biti optužen za „pripremu državnog udara“

NJEGOŠ TOMIĆ, KOJI SE SKRIVA: NJEGOVA IDEJA JE BILA DA SE „PRAVDA ZA DADIDA“ ISKORISTI ZA UDAR

POLICIJA je danas uhapsila Draška Stanivukovića zbog nereda poslije protestnog okupljanja na Trgu Krajine u Banjaluci u organizaciji grupe „Pravda za Davida“, saznaje Srna.

Stanivuković, koji je bio jedan od predvodnika protestne šetnje i za kojim je bila pokrenuta potraga, uhapšen je u poslijepodnevnim časovima.

Prema saznanjima Srne, Stanivuković će biti `obrađivan` i zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo priprema državnog udara.

Ranije danas oglasio se Njegoš Tomić, za kojim takođe traga banjalučka policija, koji u snimljenoj video-poruci tvrdi da je „ideja Draška Stanivukovića, člana PDP-a, bila da tokom protesta u Banjaluci bude izvršen državni udar“.

Stanivuković je prošle sedmice – tokom protesta u Banjaluci privođen dvaput, a nakon puštanja na slobodu, u nekoliko navrata se obratio javnosti putem društvenih mreža.

On je ranije danas najavio da će večeras, kao slobodan građanin, prošetati ulicama grada na Vrbasu, a priveden je dok je na Fejsbuku „radio prenos uživo na zvaničnoj stranici“.

 

1 komentar

Klikni ovde da postaviš komentar