Влада РС

Радојичић: Посебне антиепидемиолошке мјере Бањалуке од 27. априла престају да важе

ОДНОСИЛЕ СУ СЕ НА РАД ДИЈЕЛА ТРГОВИНЕ, ЗАНАТСТВА И ДРУГИХ УСЛУГА
  • Градоначелник Бањалуке поводом укидања полицијског часа и карантина у Федерацији БиХ рекао: „То могло да наруши, и вјероватно ће нарушити мјере у цјелини и довести у Босни и Херцеговини до различитог поступања на границима, те нарушити систем заштите и угрозити здравествено стање“

ИГОР Радојичић, градоначелник Бањалуке, рекао је да је њен штаб за ванредне ситуације разговарао данас о либерализацији мјера у граду, те је на сједници одлучено да од 27. априла посебне градске мјере неће бити продужене.

Радојичић је истакао је да ће се градске мјере у потпуности уклопити са мјерама са републичког нивоа.

Како је Радојичић навео, неће бити продужавања градских мјера након 27. априла које се односе на ограничења појединих дјелатности, а то су како је рекао, поједине области трговине, занатства и услуга.

Рекао је да мјере у јавном саобраћају вриједе и даље као и мјере везане за излетишта, јавне теретеане и локалне карантине.

Наложено је да се од понедјељка појачају надзори трговина, нових радњи које треба да почну да раде сљедеће седмице те контроле домова за старе и незбринуте.

Напоменуо је да ће бити рађено анкетирање у вртићима, и јавном и приватним, колико би дјеце родитељи послали у предшколске установе у којима би дјеца била у мањим групама.

Како је додао, данашње одлуке Кризног штаба Федерације БиХ ће имати утицаја на цјелокупно здравствено стање.

„Ми смо оцијенили да би то могло да наруши, и вјероватно ће нарушити мјере у цјелини и у Босни и Херцеговини довести до различитог поступања на границима те нарушити систем заштите и угрозити здравествено стање. Могуће да ће се на различитим граничним прелазима и ентитетима спроводити различите мјере и то ће бити рупа у простору и направити проблем у контроли здравственог стања. Нажалост, на то не можемо да утичемо, али смо о информисани да се у другом ентитету дешава промјена која ће нарушити здравствени систем“, рекао је Радојичић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар