Влада РС

Радојичић: У Бањалуци све мјере остају на снази до 27. априла

„У СЕДМОЈ СМО СЕДМИЦИ И ДРЖАИМО ЕПИДЕМИОЛОШКУ СИТУАЦИЈУ ПОД КОНТРОЛОМ“
  • Републичком кризном штабу предложено да се ове седмице – у четвртак од 07 до 11 часоваумјесто као до сада петком, дозволи кретање свим особама старијим од 65 година, с обзиром на то да је петак нерадни дан

СВЕ мјере у Бањалуци се продужавају до 27. априла, рекао је Игор Радојичић, градоначелник након данашње сједнице Штаба за ванредне ситуације.

„У седмој смо седмици и имамо под контролом ситуацију, мјерама је спријечен експоненцијални раст епидемије“, казао је Радојичић.

Он је истакао да је и даље активно неколико карантина у граду.

„Оно што је карактеристично, све је већи број обољелих који не знају како су заражени или неће да кажу. Кластере смо практично угасили, а сада се боримо са појединачним случајевима, што је компликованија ситуација“, навео је Радојичић и додао да је забрињавајуће да је са лијепим временом дошло до попуштања пажње.

„Забрињавајуће је што је са лијепим временом дошло до попуштања пажње и већег броја контаката“, рекао је Радојичић напомињући да су пред нама Васкрс, 1. мај и Ђурђевдан, те да би један заражени на 50 људи довео до тога да буде заражено више људи него протеклих шест недјеља.

Истакао је да ће сигурно бити потребно предузимати још неке мјере и да без рестриктивњих мјера унутар и између локалних заједница неће бити могуће спријечити већа окупљања грађана.

Радојичић је истакао да је Републичком штабу предложено да се ове седмице четвртком, од 07 до 11 часова, умјесто као до сада петком, дозволи кретање свим особама старијим од 65 година, с обзиром на то да је петак нерадни дан.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар