Влада РС

Вишковић: Ако Бошњаци не желе са Српском, нека то саопште – ми ћемо се обрадовати

УПОЗОРИО СВЕ КОЈИ ОСПОРАВАЈУ РС И ЊЕН ДАН ДА ТИМЕ РАДЕ И ПРОТИВ БиХ
  • Предсједник Владе РС открио да има информацију да се спрема још једна апелација против обиљежавања Дана Републике Српске и нагласио: „Морам разочарати оне који спремају ту апелацију, јер никаква апелација, нити пресуда суда, неће нас спријечити да славимо Дан Републике“

ПРЕДСЈЕДНИК Владе Републике Српске Радован Вишковић поручио је свима који оспоравају Српску и њен дан, да тиме раде и против БиХ јер она може опстати само са Републиком Српском.

„Уколико то неки не желе, позивам их да нам то јавно саопште, јер ћемо се ми тој иницијативи обрадовати. Спремни смо да Републику Српску водимо и са БиХ, али и без БиХ“, рекао је Вишковић новинарима након пријема у Административном центру Владе Републике Српске у Бањалуци поводом прославе Дана Републике.

Он је навео да има информацију да се спрема још једна апелација против обиљежавања Дана Републике Српске.

„Морам разочарати оне који спремају ту апелацију, јер никаква апелација, нити пресуда суда, неће нас спријечити да славимо Дан Републике“, поручио је Вишковић.

Он је подсјетио да су до сада поднесене двије апелације и да је Српска своје законско рјешење прилагодила посљедњој.

„Више се тим питањем не желимо бавити, те позивам Уставни суд, као и представнике других народа из БиХ да нам се прикључе у прослави Дана Републике, како би и ми могли да славимо њихове празнике“, рекао је Вишковић.

Он је оцијенио да није нормално да се Дан Републике слави неког другог датума осим 9. јануара.

Вишковић је изразио задовољство што је Дан Републике обиљежен достојанствено и цивилизовано, те што се српски народ одужио свима који су животе дали за стварање Републике Српске.

„Прославили смо 27. рођендан Републике који указује на то да је Српска и по годинама озбиљна и таква ће остати“, рекао је Вишковић.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар