Влада РС

Вишковић: Аутопут од Добоја до границе са Србијом први је и национални приоритет Српске

ПУТ БАЊАЛУКА-ПРИЈЕДОР ДОЛАЗИ НА РЕД ТЕК ПО ЊЕГОВОМ ЗАВРШЕТКУ
  • Радован ВИШКОВИЋ у Требињу: „Предсједник Вучић је пристао да Србија о свом трошку сагради мост преко ријеке Саве, који је најзахтјевнији објекат у том пројекту, и показао спремност да помогне и изградњу око 20 километара кроз Републику Српску“

ПРЕДСЈЕДНИК Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је да је први и национални приоритет Српске изградња ауто-пута од Добоја до границе са Србијом, али да то не значи да ће се одустати од изградње аутопута од Бањалуке до Приједора.

Вишковић је рекао да су поједини медији несмотрено пренијели његову изјаву у вези са уговором са кинеским компанијама о изградњи аутопута Бањалука – Приједор.

Он је појаснио да је за Владу Српске у овом тренутку приоритет изградња пута од Добоја до границе са Србијом, након чега би био урађен и пут од Бањалуке до Приједора.

„Ниједног тренутка нисмо размишљали, нити размишљамо да раскинемо уговор о изградњи аутопута до Приједора, али у овом моменту имамо приоритете, а то је пут до границе са Србијом“, изјавио је Вишковић новинарима у Требињу након састанка са руководствима „Хидроелектрана на Требишњици“ и Хидроелектране „Дабар“.

Он је истакао да је о овом плану упознао и градоначелника Приједора Миленка Ђаковића, који се сагласио с тим планом и дао му подршку.

„А, онда сам добио информацију да господин Ђаковић са начелницима Козарске Дубице и Новог Града хоће да ми се обрати писаним захтјевом због чега се не гради ауто-пут према Приједору“, навео је Вишковић.

Он је истакао да су се на овај потез одлучили након што је Србија, на захтјев Републике Српске, измијенила своје приоритете и као приоритет сада ставила пут од Кузмина до Раче, чија ће изградња, према најавама предсједника Србије Александра Вучића, почети већ у јуну.

„Предсједник Вучић је пристао да Србија о свом трошку сагради мост преко ријеке Саве, који је најзахтјевнији објекат у том пројекту, и показао спремност да помогне и изградњу око 20 километара кроз Републику Српску“, рекао је Вишковић.

Вишковић је поручио да такву шансу неће да пропусте и да су пружене руке од Србије радо прихватили.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар