Влада РС

Вишковић: Биће лимитирано колико једно лице може да купи брашна, шећера, уља…

КОЛИЧИНА БРАШНА КОЈЕ ЋЕ ОДЈЕДНОМ МОЋИ ДА СЕ КУПИ У ПРОДАВНИЦИ БИЋЕ 10 КИЛОГРАМА
  • Радован ВИШКОВИЋ: Са Владом Србије се договара набавка брашна и шећера да се у силосима Српске направе резервеиако у РС тренутно постоје залихе

РАДОВАН Вишковић, предсједник Владе Републике Српске, рекао је да ће данас Републички штаб за ванредне ситуације донијети нови низ мјера, а једна од њих ће бити да се ограничи куповина основних животних намирница.

Вишковић је рекао да је ријеч о мјери о максималној количини коју ће моћи једна особа да купи у трговини.

Он је навео да се то односити на брашно, уље, шећер, со и количине осталих потрепштина, те да ће количина брашна бити ограничена на десет килограма.

„Не треба да се праве кућне залихе, да се гомила роба и да се праве несташице„, рекао је Вишковић.

Са Владом Србије се договара, рекао је, набавка брашна и шећера да се у силосима Српске направе резерве, иако у РС тренутно постоје залихе.

Исто тако, Влада РС ће се обратити Оружаним снагама БиХ да виде са којим смјештајним капацитетима располажу на територији РС да их припреме за прихват ако ситуација у вези са вирусом буде ишла узлазном путањом.

Састанку су поред Вишковића, присуствовали и предсједница Републике Српске Жељке Цвијановић, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједавајући Савјета министара БиХ Зоран Тегелтија и министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар