Влада РС Главно

Вишковић: Градићемо станове за младе у руралним и неразвијеним подручјима

„ЧИНИЋЕМО СВЕ ДА МЛАДИ ТРАЖЕ ПЕРСПЕКТИВУ НА ОВИМ ПРОСТОРИМА“
  • У Народној скупштини РС рекао да је измијењен Акциони план запошљавања тако што је проширен обухват лица која би требало, уз помоћ Владе Српске, да одраде приправнички стаж и да се запосле

ПРЕМИЈЕР Републике Српске Радован Вишковић изјавио је данас да се у Влади Српске воде разговори о програму изградње стамбених објеката за младе брачне парове који живе у руралним подручјима у неразвијеним и изразито неразвијеним општинама.

Одговарајући на посланичка питања на сједници Народне скупштине Републике Српске, Вишковић је рекао да ће тај програм ићи преко Министарства породице, омладине и спорта Српске.

Он је указао да Влада Републике Српске чини све да задржи младе људе у Српској, те навео да није срећан јер један број младих људи одлази са ових простора.

Учинићемо све да млади људи траже своју перспективу на овим просторима“, рекао је Вишковић.

Он је подсјетио да је ових дана измијењен Акциони план запошљавања Завода за запошљавање Републике Српске, којим је проширен обухват лица која би требало, уз помоћ Владе Српске, да одраде приправнички стаж и да се запосле.

Вишковић је истакао да Влада посредством Министарства пољопривреде чини све да помогне људима који живе у руралним насељима да остану на својим огњиштима.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар