Влада РС Главно

Вишковић: Имаћемо разговоре са ДНС, министри из те странке засад остају

ПРОБЛЕМ ГРАЂАНА КОЈИ СУ СЕ ЗАДУЖИЛИ У `ШВАЈЦАРЦИМА` КВАЛИТЕТНО ЈЕ РИЈЕШЕН

ПРЕДСЈЕДНИК Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је, поводом одлуке Предсједништва ДНС-а да заустави даље дјеловање у оквиру споразума са коалиционим партнерима, да су министри из ове странке данас дошли на посао као да се ништа није десило, те да је задовољан њиховим досадашњим радом.

У наредних пар дана имаћемо разговоре са ДНС-ом и њихов будући статус је у рукама ДНС-а, а не у мојим. Они су ти који ће након разговора са СНСД-ом донијети коначну одлуку да ли су и даље са нама у коалицији, рекао је Вишковић новинарима у Бањалуци.

Он сматра да не постоји ниједан разлог да се коалиција не настави, јер је то једна од најдужих и траје више од 20 година, додајући да је не могу угрозити неки поједначни случајеви.

Афинитети појединих људи који су незадовољни својим статусом довели су до овога. Што се тиче Владе, нема никаквог замрзавања статуса. Док су министри, морају радити и извршавати своје обавезе, поручио је Вишковић који је и потпредсједник СНСД-а.

Он је, одговарајући на питање како Влада може помоћи да се ријеше проблеми лица која су подигла кредите у швајцарским францима, рекао да је био шеф посланичког Клуба СНСД-а у Народној скупштини Српске када је то питање рјешавано и сматра да је оно тада квалитетно ријешено.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар