Влада РС

Вишковић: Преговарамо са кинеским партнерима да први приоритет буде аутопут Добој-Бијељина

ЗБОГ ТОГА ЋЕ ЗА НЕКО ВРИЈЕМЕ ОДГОДИТИ АУТОПУТ БАЊАЛУКА-ПРИЈЕДОР
  • „Наш стратешки правац у изградњи ауто-путева у наредном периоду јесте повезивање Добоја и Раче, преко Вукосавља, Брчког и Бијељине, односно Бањалуке са Београдом“, нагласио је премијер Никола Вишковић и додао да би радови на путу од Добоја требали почети почетком грађевинске сезоне

ПРЕДСЈЕДНИК Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је данас у Лакташима да са кинеским партнерима разговара да први приоритет буде изградња аутопута од Добоја према Бијељини и граници са Србијом, док би други приоритет била изградња аутопута од Бањалуке према Приједору.

„Градњу тог пута ћемо одгодити док не изградимо овај до границе према Србији како бисмо на крају повезали Бањалуку и Београд“, рекао је Вишковић новинарима након састанка са начелником општине Лакташи Ранком Карапетровићем.

Он је у вези са путним повезивањем Београда и Бањалуке, преко Бијељине и Брчког, подсјетио да ће Србија половином године почети изградњу аутопута од Кузмина према Рачи.

„Комплетну изградњу моста на Сави финансираће Србија што је велика инвестиција. Такође, они су показали спремност да на неки начин помогну градњу пута од Раче према Бијељини“, рекао је Вишковић.

Он је истакао да Влада преговара са кинеским партнерима и осталим заинтересованим странама да се крене у експропријацију за изградњу наставка ауто-пута од Добоја према Брчком и Бијељини.

„Поновићу, наш основни стратешки правац у изградњи ауто-путева у наредном периоду јесте повезивање Добоја и Раче, преко Вукосавља, Брчког и Бијељине“, нагласио је Вишковић и додао да би радови на путу од Добоја требали почети почетком грађевинске сезоне.

Он је рекао да су приведене крају све процедуре у вези са изградњом моста у Градишци како би ауто-пут до Градишке у наредном периоду имао употребну вриједност.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар