Vlada RS Glavno

Višković: „Šandong haj-spid grup“ zainteresovana za gradnju auto-puta od Vukosavlja do Rače

DELEGACIJU KINESKE KOMPANIJE PREDVODI ZAMJENIK DIREKTONA MENG JAN
  • Radovan VIŠKOVIĆ istakao da je izgradnja auto-puta, koji će povezati Banjaluku i Beograd, strateški prioritet Vlade Spske i naglasio da je dogovoreno da se razgovori o ovom i drugim potencijalnim projektima nastave u narednom periodu

PREDSJEDNIK Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas sa delegacijom kineske kompanije „Šandong haj-spid grup“, koja je izrazila zainteresovanost za učešće u izgradnji dionioce auto-puta od Vukosavlja do Rače.

Višković je istakao je da je izgradnja auto-puta, koji će povezati Banjaluku i Beograd, strateški prioritet Vlade Spske, te pozdravio zainteresovanost kineske kompanije da učestvuje u izgradnji dionice od Vukosavlja do Rače, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Na sastanku je dogovoreno da će razgovori o ovom, kao i o drugim potencijalnim projektima, biti nastavljeni u narednom periodu.

Na sastanku sa delegacijom kineske kompanije, koju je predvodio zamjenik direktora Meng Jan, bilo je riječi o mogućnosti saradnje u različitim projektima izgradnje i modernizacije putne infrastrukture u Srpskoj.

Osim premijera RS, sastanku u Banjaluci prisustvovali su i ministar saobraćaja i veza Đorđe Popović, ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić, ministar finansija Zora Vidović i direktor preduzeća „Autoputevi Republike Srpske“ Dušan Topić.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar