Вијести Влада РС

Вишковић: Смјењивање министра Трнинића тражи његова странка ДНС

ОСТАВКЕ ПОДНЕЛИ ПРЕДСЈЕДНИК ДНС МАРКО ПАВИЋ И ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАР ДРАГУТИН РОДИЋ

ПРЕДСЈЕДНИК Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је да министар саобраћаја и веза Неђо Трнинић још није смијењен, али да је упутио допис предсједнику Српске Жељки Цвијановић и предсједнику Народне скупштине Недељку Чубриловићу у којем тражи њихово мишљење у вези са том иницијативом.

„Када добијем то мишљење, он ће бити разријешен јер је то став ДНС-а, а не мој лични став. Био сам задовољан Трнинићевим радом у протеклих годину дана, али не могу се мијешати у одлуке неких других странака. Ако су они донијели одлуку да замијене свог министра, то је њихово право“, рекао је Вишковић новинарима у Језеру.

На питање да ли очекује наставак турбуленција послије оставке предсједника ДНС-а Марка Павића, Вишковић је одговорио да би било некоректно да се као премијер мијеша у рад неке политичке партије.

„Желим сву срећу Павићу и ДНС-у. Ми смо 20 година коалициони партнери и немам ништа ружно рећи о тој политичкој партији. Желим да они своје унутарстраначке проблеме што прије ријеше, иако се они неће одразити на рад Владе“, каже Вишковић.

Неопозиве оставке данас су поднијели предсједник ДНС-а Марко Павић и његов замјеник и генерални секретар странке Драгутин Родић, а из ДНС-а је стигла иницијатива за смјену министра саобраћаја и веза Српске Неђе Трнинића.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар