Влада РС

Вишковић: Сви градови у Српској добиће ускоро камере за видео-надзор

ЛУКАЧ: РАЗНЕ ПРЕКРШАЈЕ И КРИВИЧНА ДЈЕЛА БИЋЕ ЛАКШЕ РЈЕШАВАТИ УЗ ВИДЕО-НАДЗОР
  • Камере ће бити постављене углавном на трговима, парковима, раскрсницама и разним објектима. Снимци видео надзора биће чувани у Министарству унутрашњих послова и само њихови службеници имају право њиховог прегледа и изузимања

КОМПЛЕТНА територија Републике Српске биће покривена видео наџором, а тендер за набавку опреме је у току, потврђено је из Владе Републике Српске.

„Сви градови у Републици Српској биће под камерама како би безбједности грађана и њихове имовине била на највишем нивоу“, каже премијер Радован Вишковић, преноси АТВ.

Он додаје да ће то „значајно олакшати рад МУП-а  у наредном периоду“.

„То је она прича стара годину, двије, од 12 милиона и то иде сад у релазицају ,очекујемо да неће бити жалби и рушења тендера“, каже Радован Вишковић, премијер Републике Српске.

Драган Лукач, министар унутрашњих послова РС, казао је да ће „разне прекршаје или кривична дјела бити лакше рјешити уз видео надзор“.

Објашњава да је ријеч о тзв.  пројекту „паметних градова“ који се, гдје год је спроведен, одлично показао.

„Видео надзор добро ће доћи“, каже Лукач, за превентивно дјеловање и комплентну безјбедност. Оно што је најважније је да камере, у приватност грађана неће задирати.

„То су камере које ће бити инсталисане широм РС и по питању кнтроле возила и по питању надзора 24 сата ће све снимати и биће повезане у јединствен систем у МУП-у гдје ћемо моћи да контролишемо сва кретања на јавним површинама. Да се разумијемо, не задиремо у приватно власништво нити приватне ствари“, додаје Лукач.

Камере ће бити постављене углавном на трговима, парковима, раскрсницама и разним објектима. Снимци видео надзора биће чувани у Министарству унутрашњих послова и само њихови службеници имају право њиховог прегледа и изузимања.

https://www.nezavisne.com/novosti/drustvo/Viskovic-Cijela-RS-uskoro-pod-video-nadzorom/563067

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар