РС и матица

Вучић: Могу да подлегнем притиску народа, али не опозиционих лажова који глуме уцвељене младе

„БРЗО ЋЕМО ДОНЕТИ ЗАКОН О ПОРЕКЛУ ИМОВИНЕ, ПА НЕКА СЕ ПРВО ИСПИТА МОЈА“
  • Говорећи о писму које му је упутио предсједник САД Доналд Трамп, Вучић је казао да је Трамп показао жељу да проблем Београда и Приштине буде ријешен, као и да је амерички предсједник први пут рекао да се гледа да се направи нека врста компромиса. Казао је да једино не мисли да је у том писму тачно да су Београд и Приштина близу краја неког договора, јер нису

ПРЕДСЈЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је данас да је спреман да саслуша незадовољне грађане који протестују на улици и подлегне њиховим притисцима, али да неће да подлегне притисцима „лажова из опозиције“.

Он је за телевизију Пинк рекао да је спреман да их саслуша и промијени оно што не ваља, али да ако грађани мисле да то није могуће, може да се иде на изборе.

„Спреман сам да чујем људе да ми кажу шта је лоше и да то изменимо и поправимо или ако сматрају да је то немогуће и имају већину спреман сам да идемо на избор у сваком тренутку. Ево ја прихватам, ево вам избори“, рекао је Вучић.

Он је казао да може да подлегне притиску народа, али не и политичара, које је назвао лажовима и онима који „глуме уцвељене младе које су против насиља“.

Вучић је опозицији поручио да може „само да сања“ да ће подлећи њиховим притисцима.

Он је казао и да не пребројава учеснике протеста, а да би могао да каже тачно колико их је било, али да неће јер жели да покаже поштовање према грађанима.

Приштина вјероватно неће повући таксе до Нове године

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је ситуација за Србе на Косову све тежа јер Приштина вјероватно до Нове године неће повући таксе од 100 одсто на српску робу, али ће Србија на све могуће начине помоћи свом народу да живе колико толико добро.

„Српски народ на Косову и Метохији има, може да има и увек ће да има ослонац у српској држави“, рекао је Вучић за телевизију Пинк.

Он је најавио да ће се идуће године тежити повећању косовског додатка како би било више српске дјеце.

Говорећи о писму које му је упутио предсједник САД Доналд Трамп, Вучић је казао да је Трамп показао жељу да проблем Београда и Приштине буде ријешен, као и да је амерички предсједник први пут рекао да се гледа да се направи нека врста компромиса.

Вучић је казао да једино не мисли да је у том писму тачно да су Београд и Приштина близу краја неког договора, јер нису.

РОСУ не могу на сјевер без сагласности Кфор и српске заједнице

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је једина истина да је са НАТО договорено да ниједна косовска јединица наоружана дугим цијевима нема право да уђе на сјевер Косова без сагласности Кфора и представника локалних српских власти и да је „најгори лажов“ свако ко каже другачије.

Вучић је на телевизији Пинк рекао да је лично присуствовао свим сусретима са представницима НАТО, да је приликом потписивања Бриселског споразума управо тражена гаранција да на сјевер Косова неће долази полицијска јединица РОСУ, јер тада и није било других јединица те врсте нити се помињало формирање војске.

„Наш договор са НАТО је управо формиран на неприсуству РОСУ на северу. Пет стотина пута сам то поновио пред Кетрин Ештон и ишао у зграду НАТО и договорили смо да нема наоружаних формација са дугим цевима, са нагласком на РОСУ. И то под два услова без дозволе Кфора и НАТО и без сагласности локалне заједнице преко својих представника, а то су четири градоначелника општина. То је кумулативан а не алтернативан услов. То је пуна истина и ко год каже да није, најгори је лажов“, рекао је он.

Вучић је, коментаришући тврдње представника Кфора да РОСУ могу на сјевер, рекао да се и у прошлости наслушао „свакојаких глупости“ у свијету којима су покушавали да оправдају лоша дјеловања према Србији у посљедњих неколико деценија.

Србији ће требати десет година  да стигне и престигне Хрватску

Предсједник Србије је данас оценио и да ће Србија и Хрватска у будућности морати више да се приближе једна другој, а да ће у то морати да се уложи много времена и труда.

„Боље да имамо добре односе, да нам се деца не туку у будућности, него да имамо лоше односе“, казао је Вучић и додао да је синоћ позвао хрватску председницу Колинду Грабар Китаровић како би јој честитао Бање вече.

Подсјетио је да је раније председници Хрватске у Суботици и Загребу рекао да шта год они причали о њему у Хрватској, Србија ће учинити све како би се Хрвати у Војводини осјећали добро.

Вучић је казао да Србија први пут има већи извоз, али да је Хрватска економски снажнија, а да ће Србији бити потребно 10 година да је стигне, а како вјерује, и да је престигне.

„Ускоро закон о пореклу имовине, прво мени да испитају порекло имовине“

Вучић је најавио да ће Србија ускоро добити закон о поријеклу имовине.

„Сад ћемо да донесемо тај закон да видимо ко су лопови и ко су тајкуни који немају покриће за свој новац“, казао је Вучић.

Он је рекао да је лично питао министарку правде Нелу Кубуровић када ће то да буде готово, додајући да жели да се прво њему испита поријекло имовине.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар