Федерација/БиХ

Затлер: Додик је одиграо важну улогу да Предсједништво БиХ покрене ЕУ интеграције

ШЕФ ДЕЛЕГАЦИЈЕ ЕУ: „ПОКАЗАО ЈЕ ДА СТВАРИ МОЖЕ ПОКРЕНУТИ НАПРИЈЕД“
  • Говорећи о чињеници да у Федерацији БиХ већ двије године није формирана Влада, Јохан ЗАТЛЕР је истакао да је то несхватљиво, те да наноси штету демократском процесу: „Није то толико страшно као изборна крађа, али је једнако лоше. Позивате људе да гласају, онда немате спровођење изборних резултата. Опомињем одговорне да поштују вољу гласача

ШЕФ Делегације ЕУ у БиХ Јохан Затлер изјавио је да је предсједавајући и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик одиграо важну улогу да Предсједништво помогне да се покрене процес ЕУ интеграција у БиХ.

Показао је да ствари може покренути напријед. Током предсједавања је обезбиједио учешће у споразуму о ромингу, да можете комуницирати без великих накнада“, рекао је Затлер.

Он је навео да свакодневно ради на приближавању БиХ ЕУ, те да се Додик показао корисним у многим случајевима.

Мој надређени, (потпредсједник Европске комисије Жозеп) Борељ, провео је пола дана на теми изградње мира са најистакнутијим личностима. То је инспирација, али није то само по себи довољно. Ране не могу зацијелити ако не видимо активирање и са политичког нивоа“, изјавио је Затлер за Н1.

Говорећи о чињеници да у Федерацији БиХ већ двије године није формирана Влада, он је истакао да је то несхватљиво, те да наноси штету демократском процесу.

Није то толико страшно као изборна крађа, али је једнако лоше. Позивате људе да гласају, онда немате спровођење изборних резултата. Опомињем одговорне да поштују вољу гласача. То треба да буде дио разговора и преговора за 2021. годину“, истакао је шеф Делегације ЕУ.

Он је поздравио договор лидера ХДЗ-а БиХ Драгана Човића и СДА Бакира Изетбеговића у вези са изборима у Мостару, за које је рекао да су прослава демократије.

Био сам тамо, срео се са младим људима, желе изаћи на биралишта. Важан је дан након избора, седмице и мјесеци, да се окрене нова страница у Мостару, да имамо градску управу која ће почети да рјешава проблеме“, поручио је Затлер.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар