Главно Свијет

Захарова: Још један антидејтонски испад чланова ПИК

„САОПШТЕЊЕ ПИК О ШМИТУ У СУПРОТНОСТИ ЈЕ СА ДЕЈТОНСКИМ СПОРАЗУМОМ“
  • Портпаролка Министарства иностраних послова РФ упозорила: Политика чланова Управног одбора има за циљ ерозију консолидованих напора међународне заједнице за реализацију Дејтонског споразума у БиХ. Убијеђени смо да то не може допринијети заједничким циљевима: јачању безбједности, мира, стабилности у БиХ и на Балкану, као и да ће довести до стварања нових подјела

САОПШТЕЊЕ Управног одбора Савјета за имплементацију мировног споразума за БиХ о „високом представнику“ у супротности је са Дејтонским споразумом, саопштила је портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.

– Огорчени смо још једним антидејтонским испадом чланова Управног одбора Савјета за имплементацију мировног споразума за БиХ у Сарајеву. Саопштење које су објавили 10. новембра у знак подршке такозваног „високог представника“ за БиХ представља флагрантно кршење праксе усаглашавања овакве врсте докумената у Управном одбору, чија је пуноправна чланица и Русија – наводи се у коментару.

Захарова је указала да партнери нису хтјели да обавијесте Русију да се припрема још једно саопштење одбора, „самовољно додавши у фусноти да га Русија не подржава“.

– Не улазећи превише у коментарисање садржаја нелегитимног саопштења, морамо констатовати да политика чланова Управног одбора има за циљ ерозију консолидованих напора међународне заједнице за реализацију Дејтонског споразума у БиХ. Убијеђени смо да то не може допринијети заједничким циљевима: јачању безбједности, мира, стабилности у БиХ и на Балкану, као и да ће довести до стварања нових подјела – нагласила је она.

Званична представница је истакла да „одговорност за ову авантуру лежи на онима који то раде“.

– Позивамо партнере да се врате консензусном и конструктивном начину функционисања Управног одбора за БиХ – закључено је у коментару, преноси Спутњик.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар