Главно Федерација/БиХ

Џаферовић: Сједница Предсједништва је показала да се настављa блокада институција БиХ

«ДОДИК ЈЕ ГЛАСАО И ПРОТИВ ОНИХ ТАЧАКА ДНЕВНОГ РЕДА КОЈЕ СУ ПОТПУНО НЕСПОРНЕ»
  • За наводну изјаву Виктора Орбана да је „проблем ЕУ како интегрисати два милиона муслимана“, рекао да је „срамна и безобразна“: «Ми живимо овдје, Бошњаци су Европљани и ми желимо да идемо у ЕУ. Прави изазов за ЕУ су у ствари радикалне, ксенофобне, расистичке политике, чији је заговорник и Орбан. ЕУ нема будућности ако те политике буду имале утицаја у ЕУ»

ДАНАШЊА сједница Предсједништва БиХ показала је да се наставља блокада рада институција, рекао је члан Предсједништва Шефик Џаферовић након сједнице у Сарајеву.

– Наставља се стара пракса. Одржали смо сједницу о свим тачкама дневног реда. (Српски члан Предсједништва) Милорад Додик је гласао против оних тачака дневног реда које су потпуно неспорне и јасно се види да се ради о блокади институција БиХ – истакао је Џаферовић.

Како је казао, ради се о тачкама дневног реда попут записника, именовања, давања агремана амбасадорима, закључивања међународних уговора, одобрења за преговоре…

Дотакао се и посјете мађарског премијера Виктора Орбана Сарајеву.

– Он је позван, колико ја знам, од предсједавајућег Савјета министара и ми никада нисмо спречавали било кога да дође у БиХ. Ми смо у Предсједништву обавијештени о тој посјети. Нисмо обавијештени да ли се тражи састанак са Предсједништвом – рекао је Џаферовић.

За наводну изјаву Орбана о томе да је „проблем ЕУ како интегрисати два милиона муслимана“ каже да је „срамна и безобразна“.

– Ми живимо овдје, Бошњаци су Европљани и ми желимо да идемо у ЕУ. Прави изазов за ЕУ су у ствари радикалне, ксенофобне, расистичке политике, чији је заговорник и Орбан. ЕУ нема будућности ако те политике буду имале утицаја у ЕУ – поручио је Џаферовић.

(Анадолија)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар