Федерација/БиХ

Додик поново са Путином – 20. септембра у Москви

„ПОКАЗАЛИ СМО ДА НЕЋЕ БИТИ САВИЈАЊА КИЧМЕ ПРЕД СТРАНИМ ФАКТОРОМ“
  • „Очекујем да ћу обезбиједити стабилно енергетско снабдијевање за Српску. У Сарајеву имамо проблеме у вези са изградњом гасовода, вјерујемо да ћемо након избора то питање ријешити. Имамо потврду да ћемо градити двије гасне термоелектране које ће бити сигурна гаранција наше енергетске стабилности у будућем периоду“
  • „Путин је велики глобални лидер, човјек који је у разним историјским тренуцима способан и спреман да води свој народ и државу на начин који одговара њиховим интересима. Да није било притисака на Русију и угрожавања њене безбједности, Русија не би била приморана на реакцију коју видимо, а коју наводно осуђује дио свијета. Највећи дио је неутралан и зато сматрам да је веома важно у овом тренутку бити са Путином и подијелити информације те врсте“

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик очекује да на састанку са предсједником Русије Владимиром Путином обезбиједи стабилно енергетско снабдијевање за Републику Српску.

– У Сарајеву имамо проблеме у вези са изградњом гасовода, вјерујемо да ћемо након избора то питање ријешити. Имамо потврду да ћемо градити двије гасне термоелектране које ће бити сигурна гаранција наше енергетске стабилности у будућем периоду – рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Додик је додао да су руски партнери за Српску веома прихватљиви, а да он цијени руског предсједника.

– Он је велики глобални лидер, човјек који је у разним историјским тренуцима способан и спреман да води свој народ и државу на начин који одговара њиховим интересима – истакао је Додик.

Он је поручио да је против рата било гдје и да је за успостављање мира.

– Али, да није било притисака на Русију и угрожавања њене безбједности, Русија не би била приморана на реакцију коју видимо, а коју наводно осуђује дио свијета. Највећи дио је неутралан и зато сматрам да је веома важно у овом тренутку бити са Путином и подијелити информације те врсте – нагласио је Додик.

Додик и Путин састаће се 20. септембра у Москви.

Српски члан Предсједништва БиХ у поруци преко Твитера указао да је српском народу јасно да без Републике Српске нема слободе.

„Српском народу је јасно да без Републике Српске нама нема слободе, а самим тим да нема ни нас. Показали смо како се води досљедна политика, без савијања кичме пред уцјенама и пријетњама страног фактора“.

Истакао је да власти Српске сваки дан показују да за њу живе и дишу.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар