Главно Федерација/БиХ

Кришто: Иницирали смо да Хрвати имају заједничког кандидата за члана Предсједништва БиХ

„БОШЊАЦИ СУ ВЕЋ ТРИ ПУТА УЗУРПИРАЛИ ПОЗИЦИЈУ ХРВАСКОГ ЧЛАНА ПРЕДЈСЕДНИШТВА БиХ“
  • Заједнички кандидат хрватских странака за потпредсједника Републике Српске Давор ПРАЊИЋ: Вјерујем да ће добра сарадња представника хрватског народа са институцијама Републике Српске бити настављена и након општих избора

БОРЈАНА Кришто, кандидат ХДЗ-а БиХ за члана Предсједништва БиХ, изјавила је у Бањалуци да би Хрвати у БиХ коначно морали да имају легитимног представника у Предсједништву БиХ, што се може постићи међусобним уважавањем, а не прегласавањем.

– Подсјетићу да и у ове изборе идемо са истим правилима којима је омогућено да Бошњаци три пута узурпирају позицију хрватског члана Предсједништва БиХ. Зато је Хрватски народни сабор послао јединствену поруку да буде заједнички кандидат хрватског народа за члана Предсједништва БиХ – рекла је новинарима Кришто након састанка са регионалним одборима ХДЗ-а БиХ из Посавине и сјеверозападног дијела БиХ.

Она вјерује да ће њен изборни резултат бити добар, те да ће измјенама Изборног закона БиХ бити обезбијеђено да Хрвати бирају легитимне политичке представнике.

Она је истакла да је неопходно створити услове за квалитетан живот свих народа у БиХ.

– Желимо из Бањалуке послати јаку поруку да бринемо о животу сваког Хрвата на овим просторима. Циљ је да у свим сегментима њихов живот буде унапријеђен – додала је Кришто.

Заједнички кандидат хрватских странака за потпредсједника Републике Српске Давор Прањић нагласио је да Хрвати у БиХ морају имати легитимно изабране представнике.

– Зато је неопходна јединствена подршка Борјани Кришто што морају знати и грађани. Вјерујем да ће добра сарадња представника хрватског народа са институцијама Републике Српске бити настављена и након општих избора – рекао је Прањић.

Општи избори у БиХ заказани су за 2. октобар.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар