Главно Федерација/БиХ

Изасланица предсједника Србије: Док је овог народа – Дрвар ће бити слободан

РУНИЋ: НАДАМО СЕ ДА ЋЕ СРПСКА И СРБИЈА НАСТАВИТИ ДА НЕСЕБИЧНО ПОМАЖУ ДРВАРУ
  • Српски члан Предсједништва БиХ Жељка ЦВИЈАНОВИЋ: Сваки становник Дрвара зна колико су институције Српске и Србије опредијељене да заједно с њима превазилазе проблеме у будућности

У ДРВАРУ су у оквиру обиљежавања Дана општине положени вијенци на Споменик жртвама фашистичког терора, а одржане си и свечана сједница Општинског вијећа и академија.

Вијенце на споменик палим борцима у Другом свјетском рату између осталих положили су и Немања Давидовић, изасланик предсједника Републике Српске Милорада Додика, Јелена Жарић Ковачевић, изасланица предсједника Србије Александра Вучића, делегат у Клубу Срба у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ, министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић и Ања Љубојевић, потпредсједница НСРС.

– Чему нас учи овај дан, шта је поука? У потпуном безнађу Другог светског рата и усташког геноцида, народ овог краја ослободио је Дрвар и околину. То херојство наших претака представљало је симбол слободе у свим републикама бивше Југославије. Они су ту слободу донели буквално голим рукама и зато сећање на њих никада не сме да избледи. Имате пуну подршку Србије и српског народа да живите животом достојним човека. Док је овог народа, Дрвар ће бити слободан – поручила је Јелена Жарић Ковачевић, изасланица предсједника Србије Александра Вучића.

Начелник општине Дрвар Душица Рунић изјавила је да ће у наредном периоду наставити да граде Дрвар и стварају боље услове за живот становника, у нади да ће Србија и Српска наставити несебично да помажу Дрвару као највећој српској повратничкој средини у ФБиХ.

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић честитала је видео путем Дан општине Дрвара руководству, представницима локалних институција и грађанима.

Цвијановић је нагласила да су „Дрвар и становници Дрвара увијек били познати по својој слободарској традицији, били су људи који су знали да цијене и да се боре за слободу, и за њу су увијек давали заиста велику цијену“.

– Рекла бих да се грађани Дрвара и данас боре за своје мјесто у оквиру општине, али исто тако и да су суочени са бројним проблемима и са маћехинским односом и кантоналних и федералних власти. Али, исто тако знам да сваки становник Дрвара зна колико су институције Републике Српске и Србије опредијељене да заједно с њима превазилазе проблеме у будућности – рекла је Цвијановић.

Напоменула је да се „важност овог дана треба посматрати у оквиру опредијељености Дрвара да искаже свој слободарски дух“.

– То је био велики дан када су грађани Дрвара устали да се боре против великог зла које се надвило над нашим просторима. Желим вам убрзан развој општине и вама и вашим породицама све најбоље – поручила је Цвијановић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар