РС и матица

Вучић: Србија чврсто подржава Дејтон и неће од тога одступити ни у будућности

ЈАВНОСТИ ПОРУЧИО ДА СЕ У НАРЕДНИХ 12-18 МЈЕСЕЦИ ПОВОДОМ ЛИТИЈУМА НИШТА НЕЋЕ ДЕШАВАТИ
  • Позваћемо најбоље светске и домаће експерте за заштиту животне средине
  • Рудник је на 140 хектара, а неће прећи 220 хектара. Колубара нам је 60.000 хектара, да знате о каквој површини причамо

НЕЋЕ бити копања на терену док не добијемо гаранције да је све апсолутно сигурно по питању екологије и људи, изјавио је предсједник Србије Александар Вучић говорећи о ископавању литијума у Србији.

Док не добијемо све гаранције, у наредник 12 до 18 месеци, ништа се неће променити. Обмањују вас сваког дана. Морамо да прикупимо сву документацију, позваћемо најбоље светске и домаће експерте за заштиту животне средине – рекао је Вучић у обраћању јавности.

Према његовим ријечима, тачка два су проблеми свих људи који су продали своја имању у процесу експроријације, директном погодбом са Рио Тинтом.

– Са тим људима треба да разговарамо да покушамо да решимо проблеме – указао је Вучић.

Напоменуо је да ће брига о животној средини бити додијељена највећим свјетским, европским и домаћим експертима.

– Следећа тачка је борба за ланац вредности. Србија је чврсто уз и подржава Дејтон – наводи Вучић.

Сљедећа тачка је борба за ланац вриједности. Рудник је на 140 хектара, а неће прећи 220 хектара. Колубара нам је 60.000 хектара, да знате о каквој површини причамо – истакао је Вучић.

Србија се залаже за пуно поштовање Дејтонског мировног споразума, никада нисмо мијењали своју политику по том питању и нећемо је ни мијењати, изјавио је предсједник Србије Александар Вучић у обраћању јавности.

Вучић је нагласио да јепроблем у томе што неки други мијењају своју политику па им Дејтонски мировни споразум није више довољно добар већ би да га мијењају под сваку цијену, и унутрашњим факторима у Сарајеву, а и неким спољним факторима„.

Србија је чврсто уз и подржава Дејтон, спровођење свих норми Дејтонског мировног споразума и то ће бити наша политика и у будућностипоручио је Вучић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар