РС и матица

Сарајевски аеродром покушава да узурпира 22.000 метара квадратних територије Српске

ГРАЂЕВИНСКИ ИНСПЕКТОРИ, ГЕОМЕТРИ И ШЕФОВИ РЕПУБЛИЧКИХ ИНСТИТУЦИЈА НА ТЕРЕНУ У ИСТОЧНОЈ ИЛИЏИ
  • Драган СТАНКОВИЋ, директор РУГИПП Српске: Ова територија на којој се налазимо, власништво је Републике Српске. Нећемо дозволити да се гради и неће се саградити тај објекат од 22.000 квадратна метра на територији Српске

ГРАЂЕВИНСКИ инспектори, геометри и руководиоци свих релевантних републичких институција данас су на терену у Источној Илиџи, гдје је сарајевски аеродром започео радове на проширењу аеродромског комплекса.

Константовали су да је федерални инвеститор „загазио“ дубоко у територију Републике Српске.

На 25 катастарских честица узурпирали су више од 22.000 метара квадратних имовине Српске.

Граница је прецизирана и обиљежена. О свему ће рјешењем бити обавијештен инвеститор који се, иако позван није појавио на локалитету гдје су радови почели почетком седмице.

Граница ће бити обиљежена и траком.

– Ова територија на којој се налазимо, власништво је Републике Српске. Без обзира што није установљена ентитетска линија, а и знамо због чега није установљена, јер колеге из Федерације никада нису хтјели да адекватно учествују у томе, иако су наши представници из Српске дали пуни допринос у тој комисији. Што значи: нећемо дозволити да се гради и неће се саградити тај објекат од 22.000 квадратна метра на територији Српске – рекао је Драган Станковић, директор РУГИПП Српске.

Милимир Говедарица, правобранилац Републике Српске истакао је да пријашње радње, које су евентуално биле прије рата, не дају за право аеродрому да каже да је власник.

– Власник није аеродром, власник је Република Српска. Овдје су сви представници институција и на нивоу БиХ и на нивоу Српске, на нивоу општине. Овдје је струка, ушло се можда и више од 20 метара у Републику Српску и ми једноставно морамо радити свој посао и штитити наше институције и власништво – казао је Говедарица.

Драган Миовчић, главни урбанистичко-грађевински инспектор наводи да у овом тренутку спроводе процедуре у складу са овлашћењима и законима.

– Правимо записник. По попису свих учесника који су овдје и уручења инвеститору, ми ћемо издати рјешење. Послије тога ћемо обиљежити да је ово наша територија, докле се може радити. Даље у нашој територији се не може радити и то је то – истакао је Миовчић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар