РС и матица

Додик: У Бањалуци ћемо подићи споменик за сва времена краљу Петру Првом Карађорђевићу

НАГЛАСИО ДА ЋЕ БИТИ ИСПРЕД ПОЗОРИШТА, А ЗАВРШЕН – ЗА НАЈВИШЕ ТРИ ГОДИНЕ
  • Жељка ЦВИЈАНОВИЋ: Као Петар Мркоњић се у овим крајевима борио за слободу српског народа у БиХ током устанка против османске власти, а његова славна српска војска побједоносно умарширала у Бањалуку 21. новембра 1918. године. Спомеником ће Бањалука и Република Српска вратити барем дио дуга једном од највећих владара у српској историји

У БАЊАЛУЦИ ће бити направљен споменик Краљу Петру Првом Карађорђевићу, изјавио је предсједник Републике Српске Милорад Додик на конференцији за новинаре након пријема у Палати Републике поводом Дана српског јединства.

Додик је истакао да ће тај споменик бити нешто што ће остати за сва времена.

– Вјерујем да ћемо успјети у томе да баш овдје код позоришта раширимо кружни ток, а у средини да направимо споменик краљу ујединитељу Петру Првом Карађорђевићу. Вјерујем да ћемо у наредне двије до три године то успјети да га подигнемо – рекао је Додик.

Краљ Петар заслужује монументалан споменик у центру Бањалуке, написала је српски члан Предсједништва Жељка Цвијановић на Инстаграму.

И као Петар Мркоњић који се у овим крајевима борио за слободу српског народа у БиХ током устанка против османске власти, и као краљ Петар I Карађорђевић, чија је славна српска војска побједоносно умарширала у Бањалуку 21. новембра 1918. године, навела је Цвијановићева.

– Срећна сам што је овај важан национални пројекат представљен баш на Дан српског јединства, слободе и националне заставе. Овим спомеником, Бањалука и Република Српска вратиће барем дио дуга једном од највећих владара у српској историји – истакла је српски члан предсједништва

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар